Petitchef

Canneloni cu carne

Felul principal
6 porții
30 min
40 min
Ușor
Cannelloni sunt niste paste fainoase tare dragute,as spune,in forma cilindrica,chiar sunt in oferta de saptamana aceasta la Lidl (unul din magazinele mele preferate),eu le-am incercat cu alta ocazie nu astazi,la o oferta din trecut. Sunt tot un gen de mancare simplu de facut care nu necesita mari indemanari in ale gatitului doar putina rabdare pentru a umple pastele cu umplutura pe care o dorim.

Ingrediente

Numarul de porții: 6
Pentru aceasta reteta eu am folosit o cutie de paste si cam 1/2 kg carne tocata de porc (se poate folosi orice alta carne sau ciuperci si legume pentru cei care nu mananca carne)

2 catei de usturoi

cateva rosii tocate marunt si condimente in functie de gust

eu am pus sos de soia


putin chilli si vin alb.Pentru sos avem nevoie de 1-2 linguri de faina alba

o jumatate de pachet de unt si lapte.

Preparare

  • Intr-o tigaie incinsa am pus la calit cei 2 catei de usturoi tocati marunt,apoi am adaugat carnea tocata pe care am condimentat-o cu chilli,sos de soia,curry si am lasat-o pe foc pana cand s-a facut.

    Am lasat-o putin sa se raceasca (cat sa nu ma ard la mana) si apoi am introdus carnea astfel condimentata si gatita in cannelloni,va spuneam mai devreme ca sunt niste paste cilindrice si sunt mai mari deci nu este un procedeu greu de realizat daca stai bine cu rabdarea .
  • Odata finalizat procesul de umplere al pastelor si fiind asezate frumos intr-o tava pe fundul careia am pus in prealabil unt,am mai adaugat in tava un sos bechamel (facut din faina,unt,lapte-se face un rantas din faina si unt si se incorporeaza laptele treptat pana cand sosul ajunge la o consistenta cremoasa, optional se pot adauga si alte condimente in functie de ce gust doriti sa aiba ,eu l-am lasat asa simplu ca deja aveam carnea condimentata), si niste rosii proaspete pe care le-am oparit un pic ca sa indepartez pielita de pe ele si apoi le-am tocat marunt si le-am pus in tava.

    Am dat aceasta compozitie la cuptor pentru 45 minute si a reiesit ce se vede mai jos. Se poate face si altfel,adica fierband inainte pastele pentru 5 minute (ele nu se fierb de tot) dar eu am ales sa fac asa si sa las pastele sa se faca integral la cuptor. Ce a iesit,se vede mai jos….delicios a fost!

    Pofta mare!
  • Va astept si pe blog http://papabundetot.wordpress.com

Întrebări:




Comentarii (30):

19/02/2015

Sunt foarte bune dar in loc de tuburile acelea din comert, pot fi inlcuite cu clatite si se se pot umple cu carne

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/02/2015

Delicios

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/06/2013

Ffffffff buna si f.satioasa

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
27/06/2013

Excelent!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/02/2015

Delicioase

(0) (0) Abuz
wald_alex, 18/02/2015

Mai lipseste borsul... sos de soia, curry???

(0) (0) Abuz
18/02/2015

Superbuna!!!

(0) (0) Abuz
18/02/2015

Idee excvelenta,fara carne,adaptata la post 9 vine-acusi ).

(0) (0) Abuz
18/02/2015

Excelent !

(0) (0) Abuz
18/02/2015

Abia astept sa o fac arata delicios

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Musaca de legume cu carne
Musaca de legume cu carne
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Carne cu legume gratinate
Carne cu legume gratinate
8 porții
1h45m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Clatite cu ciuperci si carne tocata
Clatite cu ciuperci si carne tocata
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.3 / 5
Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1h8m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Chiftele cu miez de mozzarella
Chiftele cu miez de mozzarella
3 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.