Cum să fierbi tare un ou?

votează acum
Felul principal
Foarte ușor
15 min
73 Kcal

Cel mai simplu mod de a găti un ou este să îl fierbi. Ideal pentru a-l mânca cu o salată sau pentru un picnic. Nu uitați să pregătiți și o maioneză care să o însoțească.

Ingrediente

1
Cost estimat: 0.2 (0.2€/porție)

Materiale

  • oală mică sau ibric

Preparare

Preparare5 min
Gătire10 min
  • Se pune oul într-o oală sau ibric și se acoperă cu apă rece.
  • Aduceți apa la fiert și fierbeți timp de 10 minute.
  • Scoateți oul și lăsați-l să se răcească înainte de a-i scoate coaja (îl puteți pune într-un vas cu apă rece).

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Cât durează să fierbi tare un ou?

Timpul de gătire pentru un ou fiert tare este de 10 minute în apă clocotită.
Riscul de a scufunda ouăle în apă clocotită este să le spargem din cauza șocului termic.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 73Kcal
  • Carbo: 0.4g
  • Grăsimi: 5.2g
  • Grăsimi sat.: 1.4g
  • Proteine: 6.2g
  • Fibre: 0g
  • Zahăr: 0.3g
  • ProPoints: 2
  • SmartPoints: 2
Informații nutriționale pentru 1 porție (550g)

Echipamente de gătit

Plită

Atribute

Poate fi congelat
Păstrare la frigider
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: