-
Home
-
Rețete
-
Supa
-
Supa cu ceapa
-
Cum sa traiesti sanatos (i) - supa clara
Cum sa traiesti sanatos (I) - Supa clara
Preparare
-
Oasele se taie la dimensiuni de 8- 10 cm, ca sa aibe o suprafata mai mare in contact cu apa.
-
Se spala si se pun intr-o oala mare cu apa. Se aduc la fierbere, apoi se fierb la foc foarte mic. Se ia cu mare grija spuma creata, de oricate ori e nevoie. Cand nu mai face spuma, adauga legumele si condimentele.
-
Fierbe la foc mic (adica abia sa faca bulbuci) in jur de 6 ore. Daca apa scade si oasele sunt expuse, mai adauga apa, asfel incat oasele sa fie in apa. Aduna spuma formata ori de cate ori e nevoie.
-
Dupa acest timp strecoara supa printr-o sita foarte deasa, pune-o in cutii si pastreaz-o la congeletor.
Daca o vrei mai concentrata, dupa ce ai strecurat-o mai fierbe-o maxim 1 ora.
-
Foloseste supa in mancaruri (in loc de apa) sau in alte supe, ca sa le imbogatesti gustul. O pui la sfarsit, asa congelata si o lasi pana ce da 2-3 clocote cu supa/mancarea.
Poze
Rețete inrudite
Rețete
Articole conexe