Petitchef

Fasole facaluita

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Fasolea se pune in apa , seara. Se fierbe a doua zi cu o lingurita cu sare, timp de 2-3 ore . Se scurge fasolea de apa in care a fiert si se paseaza . Piureul obtinut se freaca bine cu 150 ml ulei, sare dupa gust si smantana. Fiind o reteta din Ardeal, smantana nu putea lipsi, nu.
  • Se toaca ceapa pestisori si se prajeste pana se inmoaie, in 100 ml ulei frecat cu boia.
  • Fasolea se ofera acoperita cu ceapa prajita si uleiul ramas.
  • Asa se face in Ardeal ” fasolea facaluita” , dupa cum ne spune Radu Anton Roman.

Rețete inrudite

YouTube



Întrebări:




Comentarii:

14/12/2016

Ardealul este mare ,dar in zona noastra in fasolea batuta nu se pune SMANTANA R.A.Roman nu are de unde sa stie chiar toate obiceiurile din toate colturile din Ardeal !!!!! Fasolea batuta(facaluita) in partile noastre de Ardeal se face asa :se fierbe fasolea apoi se da prin masina de tocat carne (robot,ce aveti la indemina )intre timp sa facut rintasul in care se pune boia de ardei si usturoi pisat la care se adauga fasolea impreuna cu putina apa de cum sa fiert fasolea ,dupa gust se pune piper macinat si sare .Se celeste ceapa taiata pestisor ,se frige carnati,slanina etc.Cite bordeie atitea obiceiuri ,pofta buna & God bless !!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/12/2016

F.bun preparat însă tb.completată : se pune puțin usturoi,maruntit,dupa gust ci mai puțin ulei,cam 150 ml,cantitatea din rețetă e f mare

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
14/12/2016

Buna

(0) (0) Abuz
14/12/2016

Bunut de tot!

(0) (0) Abuz
14/12/2016

EU ADAUG ȘI USTUROI PISAT.NU PUN BOIA DE ARDEI.CORNELIU P.ONEȘTI-BC.

(0) (0) Abuz
14/12/2016

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
21/01/2013

F buna

(0) (0) Abuz
28/03/2012

Cele mai multe retete le iau de pe siteuri si sunt foarte incantata sunt super retetele:*

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Fasole cu ciolan afumat
Fasole cu ciolan afumat
6 porții
3 h 15 m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Fasole batuta
Fasole batuta
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Fasole galbena pastai cu smantana
Fasole galbena pastai cu smantana
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-Petitchef
Salata de fasole boabe-Petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei