Petitchef

Fasole galbena pastai cu smantana

Antreuri
4 porții
30 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

1/2 kg fasole galbena pastai

1 morcov mic

1 ardei galben

1 ceapa

2 catei de usturoi

3-4 linguri ulei

sare, piper

boia de ardei

20 gr faina alba

200 ml smantana pentru gatit

1 lingura frunze de patrunjel tocat

Preparare

Etapa 1

Se curata fasolea si se spala foarte bine, apoi se rup de cca 4 cm .
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
Morcovul se curata si se taie rondele, iar ardeiul in cuburi mai mici.

Etapa 2

Calim ceapa in uleiul incins pana ce se inmoaie.
Apoi adaugam morcovul, ardeiul , usturoiul si fasolea pastai.
Se lasa la foc potrivit si se amesteca, sau se scutura putin tigaia.
Turnam apa ca sa acopere legumele , apoi condimentam cu sare, piper si boia de ardei.
Lasam sa fiarba la foc incet.

Etapa 3

Dupa ce au fiert legumele, faina o amestecam cu smatana de gatit si o adaugam la legume.
Se mai lasa pe foc atat cat sa se ingroase putin, apoi presarati frunze de patrunjel tocat.

Etapa 4

Merge foarte bine si cu oua ochiuri sau carnaciori la gratar.




Comentarii (19):

24/03/2014

Faina???????sper pentru dv ca nu le mincati intruna asa gatite pentru ca atunci nu mai inseamna ca mincati legume eu zic pentru dv eu nu le fac niciodata cu faina le schimba gustul total

(0) (0) Abuz
29/06/2013

Suuuper
se pate asorta la masa , sicu un pahar de vin rose,..fie el chiar si cu oarece vechime...

(0) (0) Abuz
26/11/2013

Foarte bun. e o combinatie intre fasole cu usturoi si spaghete carbonara

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
12/07/2013

Super , este o minunatie bine spus!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
20/09/2013

Am incercat si eu si a iesit foarte buna

(0) (0) Abuz
08/11/2012

Arata bine,cred ca este si buna!

(0) (0) Abuz
22/07/2017

Excelenta mancare de vara!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
15/01/2013

Maine probez reteta :)

(0) (0) Abuz
14/06/2014

MIE PLACE FOARTE MULT

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
18/07/2013

Absolut delicios!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:


Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiFasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale