Fasole galbena pastai cu smantana

(4.32/5 - 146 voturi)
18 comentarii


  • Fasole galbena pastai cu smantana
  • Fasole galbena pastai cu smantana, Poza 2
  • Fasole galbena pastai cu smantana, Poza 3
Tipul rețetei:
Antreuri
Numarul de porții:
4 porții
Timpul de preparare:
30 minute
Timpul de gătire:
40 minute
Gata în:
1 h, 10 m
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

1/2 kg fasole galbena pastai
1 morcov mic
1 ardei galben
1 ceapa
2 catei de usturoi
3-4 linguri ulei
sare, piper
boia de ardei
20 gr faina alba
200 ml smantana pentru gatit
1 lingura frunze de patrunjel tocat

Preparare

Etapa 1

Se curata fasolea si se spala foarte bine, apoi se rup de cca 4 cm .
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
Morcovul se curata si se taie rondele, iar ardeiul in cuburi mai mici.

Etapa 2

Calim ceapa in uleiul incins pana ce se inmoaie.
Apoi adaugam morcovul, ardeiul , usturoiul si fasolea pastai.
Se lasa la foc potrivit si se amesteca, sau se scutura putin tigaia.
Turnam apa ca sa acopere legumele , apoi condimentam cu sare, piper si boia de ardei.
Lasam sa fiarba la foc incet.

Etapa 3

Dupa ce au fiert legumele, faina o amestecam cu smatana de gatit si o adaugam la legume.
Se mai lasa pe foc atat cat sa se ingroase putin, apoi presarati frunze de patrunjel tocat.

Etapa 4

Merge foarte bine si cu oua ochiuri sau carnaciori la gratar.






Punctează această reţetă:

Comentarii (18):

1 / 5
Postat 24/03/2014, 18:48

Faina???????sper pentru dv ca nu le mincati intruna asa gatite pentru ca atunci nu mai inseamna ca mincati legume eu zic pentru dv eu nu le fac niciodata cu faina le schimba gustul total

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 29/06/2013, 18:58

Suuuper
se pate asorta la masa , sicu un pahar de vin rose,..fie el chiar si cu oarece vechime...

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 26/11/2013, 14:21

Foarte bun. e o combinatie intre fasole cu usturoi si spaghete carbonara

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 12/07/2013, 19:12

Super , este o minunatie bine spus!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 20/09/2013, 15:39

Am incercat si eu si a iesit foarte buna

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 08/11/2012, 08:43

Arata bine,cred ca este si buna!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 15/01/2013, 23:28

Maine probez reteta :)

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 14/06/2014, 09:17

MIE PLACE FOARTE MULT

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 18/07/2013, 12:46

Absolut delicios!

(0) (0) Abuz
platon_n2013
5 / 5platon_n2013
Postat 07/04/2015, 09:45

EXCELENTA RETETA

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiFasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

(c) Madeinwork | Mențiuni legale