Ficat de pui cu ceapa in tigaie la cuptor

(4.32/5 - 142 voturi)
14 comentarii


Ingrediente

500 grame ficat de pui
1 cana lapte
2 cepe taiate julienne
1 ceasca vin alb dulce
untura de porc*
sare, piper

* da, untura, si inca de porc, stiu colesterol .... alea, alea ... dar eu? macar un pic asa o data la 2 saptamani nu-mi strica!

Preparare

Intr-un vas am asezat ficatei spalati si curatati, iar peste am turnat cana de lapte.
Dupa 1 ora m-am apucat de treaba ... intr-o tigaie** am pus la topit 2 linguri de untura de porc. In untura topita am calit ceapa taiata julienne pana ce a devenit translucida.
Am aruncat peste ceapa ficateii scursi bine de lapte. Am mestecat un pic, am lasat sa se prajeasca usor pe ambele parti si am turnat peste vinul. Am rasnitat putin piper si sare.
Am luat frumos tigaia am acoperit-o cu o folie de aluminiu si am dat-o la cuptor la vreo 200 de grade Celsius, pentru 10 minute.
Dupa 10 minute am indepartat folia si am lasat cat sa se rumeneasca ficatul pe ambele parti.
Scos din cuptor, l-am servit imediat cu mamaliga!

** musai fara coada maner de plastic, caci va fi introdusa la cuptor!






Punctează această reţetă:

Comentarii (14):

3 / 5
Postat 31/08/2013, 15:47

500 grame ficat de pui
1 cana lapte
2 cepe taiate julienne
1 pahar vin rosu sec
untura de porc
sare, piper, menta 1 foie dafin
Preparare:
Intr-un vas am asezat ficatei spalati si curatati, iar peste am turnat cana de lapte, piper, o foaie de dafin,
Dupa 1 ora m-am apucat de treaba ... intr-o tigaie am pus la topit 2 linguri de untura de porc. In untura topita am calit ceapa taiata julienne pana ce a devenit translucida.
Am aruncat peste ceapa ficateii scursi bine de lapte. Am mestecat un pic, am lasat sa se prajeasca usor pe ambele parti si am turnat lingura de bullion desfacuta-n supa, dup ace a dat in clocot, am turnat peste vinul. Am rasnitat putin piper si sare.
Am mutat intr-o olicica de lut, am acoperit-o cu o folie de aluminiu si am dat-o la cuptor la vreo 200 de grade Celsius, pentru 20 minute.
Dupa am indepartat folia si am lasat cat sa se rumeneasca ficatul pe ambele parti.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 26/10/2013, 00:00

Da numai fara untura de obicei ficatul nu se lasa asa de mult deoarece se intareste dar fiecare...................

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 24/10/2013, 13:56

UNTURA FRAGEZESTE FOARTE MULT LA FEL CA FOAI DE PLACINTA\

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 16/11/2011, 16:44

Super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
maria

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 08/11/2013, 14:05

E buna reteta asa faci s mama

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 16/11/2011, 15:27

Bunaaaaaaaaaaa........

(0) (0) Abuz
5 / 5Theodora
Postat 20/11/2013, 21:43

Interesanta reteta

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 25/01/2014, 13:20

Gustos

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 03/07/2013, 12:49

Nu am

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 18/01/2013, 17:12

Belea

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Întrebări:


Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăCartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minute

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

(c) Madeinwork | Mențiuni legale