Petitchef

Ficat de pui cu ceapa in tigaie la cuptor

Felul principal
4 porții
60 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 grame ficat de pui

1 cana lapte

2 cepe taiate julienne

1 ceasca vin alb dulce

untura de porc*

sare, piper

* da, untura, si inca de porc, stiu colesterol .... alea, alea ... dar eu? macar un pic asa o data la 2 saptamani nu-mi strica!

Preparare

  • Intr-un vas am asezat ficatei spalati si curatati, iar peste am turnat cana de lapte.
    Dupa 1 ora m-am apucat de treaba ... intr-o tigaie** am pus la topit 2 linguri de untura de porc. In untura topita am calit ceapa taiata julienne pana ce a devenit translucida.
    Am aruncat peste ceapa ficateii scursi bine de lapte. Am mestecat un pic, am lasat sa se prajeasca usor pe ambele parti si am turnat peste vinul. Am rasnitat putin piper si sare.
    Am luat frumos tigaia am acoperit-o cu o folie de aluminiu si am dat-o la cuptor la vreo 200 de grade Celsius, pentru 10 minute.
    Dupa 10 minute am indepartat folia si am lasat cat sa se rumeneasca ficatul pe ambele parti.
    Scos din cuptor, l-am servit imediat cu mamaliga!

    ** musai fara coada maner de plastic, caci va fi introdusa la cuptor!



Comentarii (14):

04/02/2015

Da

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/08/2013

500 grame ficat de pui
1 cana lapte
2 cepe taiate julienne
1 pahar vin rosu sec
untura de porc
sare, piper, menta 1 foie dafin
Preparare:
Intr-un vas am asezat ficatei spalati si curatati, iar peste am turnat cana de lapte, piper, o foaie de dafin,
Dupa 1 ora m-am apucat de treaba ... intr-o tigaie am pus la topit 2 linguri de untura de porc. In untura topita am calit ceapa taiata julienne pana ce a devenit translucida.
Am aruncat peste ceapa ficateii scursi bine de lapte. Am mestecat un pic, am lasat sa se prajeasca usor pe ambele parti si am turnat lingura de bullion desfacuta-n supa, dup ace a dat in clocot, am turnat peste vinul. Am rasnitat putin piper si sare.
Am mutat intr-o olicica de lut, am acoperit-o cu o folie de aluminiu si am dat-o la cuptor la vreo 200 de grade Celsius, pentru 20 minute.
Dupa am indepartat folia si am lasat cat sa se rumeneasca ficatul pe ambele parti.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/01/2014

Gustos

(0) (0) Abuz
24/11/2013

E ok

(0) (0) Abuz
Theodora, 20/11/2013

Interesanta reteta

(0) (0) Abuz
08/11/2013

E buna reteta asa faci s mama

(0) (0) Abuz
26/10/2013

Da numai fara untura de obicei ficatul nu se lasa asa de mult deoarece se intareste dar fiecare...................

(0) (0) Abuz
24/10/2013

UNTURA FRAGEZESTE FOARTE MULT LA FEL CA FOAI DE PLACINTA\

(0) (0) Abuz
03/07/2013

Nu am

(0) (0) Abuz
18/01/2013

Belea

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ficatei de pui la cuptor
Ficatei de pui la cuptor
2 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Ficatei de pui la cuptor cu mamaliguta
Ficatei de pui la cuptor cu mamaliguta
2 porții
1h5m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ficatei de pui cu cartofi noi la cuptor
Ficatei de pui cu cartofi noi la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Quesadilla cu pui si avocado
Quesadilla cu pui si avocado
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteCeapa - istorie si curiozitatiCeapa - istorie si curiozitati

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: