Pate fin din ficat de pui cu ceapa caramelizata

(4.45/5 - 80 voturi)
8 comentarii

Este foarte fin si foarte aromat. Stiu ca foarte multe retete se fac si cu ceapa sau legume fierte, dar eu am ales sa fac separat putina ceapa caramelizata care merge de minune cu acest pate si paine prajita. Mmmm ce arome, sunt inconfundabile si sigur te vor face sa renunti la acea pasta facuta din prafuri care se numeste "pate".

  • Pate fin din ficat de pui cu ceapa caramelizata
  • Pate fin din ficat de pui cu ceapa caramelizata, Poza 2
  • Pate fin din ficat de pui cu ceapa caramelizata, Poza 3
  • Pate fin din ficat de pui cu ceapa caramelizata, Poza 4
  • Pate fin din ficat de pui cu ceapa caramelizata, Poza 5
  • Pate fin din ficat de pui cu ceapa caramelizata, Poza 6
Tipul rețetei:
Antreuri
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
10 min
Gătire:
40 min
Gata în:
50 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

500g ficatei de pui
500ml lapte
150g unt
3 foi de dafin
1/2 lingurita piper
1 cuisor
4 galbenusuri tari
1 ceapa mare
2 linguri sos de soia
1/2 lingurita zahar brun
2 linguri ulei de masline
Sare

Preparare

Etapa 1

Intr-o oala care nu prinde se adauga ficateii curatati de acele pielite albe impreuna cu laptele, foile de dafin, piperul si 1 cuisor. Nu se adauga sare pentru a nu ramane tari. Se fierb pana ce ficateii sunt patrunsi foarte usor.

Etapa 2

Intre timp se fierb ouale la foc mediu pana ce acestea vor crapa. Se trec printr-un jet de apa rece si se curara.

Etapa 3

Intr-un blender se adauga ficateii strecurati, galbenusurile, untul taiat cubulete si un praf de sare. Se mixeaza pana ce toata compozitia devine o crema moale.

Etapa 4

Ceapa se taie julien si se pune la rumenit impreuna cu cele 2 linguri de ulei. Dupa ce s-a rumenit, se adauga 1/2 lingurita de zahar impreuna cu sosul de soia si se mai tin impreuna pe foc pentru 1 minut.

Etapa 5

Asta este tot. Se serveste cu paine prajita si cateva firicele de ceapa caramelizata.

Etapa 6

Sa aveti pofta

Rețete inrudite


Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii:

10/04/2014

La cantitatile din reteta trebuie pusa si unitatea de masura ca altfel nu se intelege nimic. Cat zahar ar trebui pus?

(0) (0) Abuz
10/04/2014

Si eu prepar pate de casa din ficatei de pasare, dar putin diferit. Intotdeauna se mananca repede.

(0) (0) Abuz
10/04/2014

Gresit! Oale nu se fierb pina devin negre de toxine ! Maxim 10 min.de la fierberea apei.

(0) (0) Abuz
Bucataria_Stefaniei
Bucataria_Stefaniei, 10/04/2014

1/2 lingurita de zahar brun. Am incercat sa editez dar probabil mai dureaza.

(0) (0) Abuz
10/04/2014

Bravo. Minunat. mai dati. Multumim.

(0) (0) Abuz
10/04/2014

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
12/04/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
11/04/2014

Excelent

(0) (0) Abuz

Video sugerat

Choux cu foie gras si confit de ceapa





Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăRetete cu…piept de puiRetete cu…piept de puiRetete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minute

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale