Petitchef

Spanac gratinat

Felul principal
8 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
0,6 kg spanac

4 catei de usturoi

2 cepe tocate

250 g telemea rasa


sare,piper

2 cutii de rosii decojite ,cubulete


cascaval

120 g sunca sau bacon

Preparare

  • Caliti ceapa si 2 catei de usturoi in putin unt,adaugati spanacul si branza telemea si gatiti 2 minute,amestecand continuu.Inchideti focul si asezonati cu piper si nucsoara.
  • Amestecati rosiile cu piper,2 catei de usturoi si frunze de busuic tocate,dati un clocot. Taiati sunca felii subtiri si rumenitio intr-o tigaie antiaderenta,fara nici un adaos de ulei.
  • Intr-un vas termorezistent,uns cu unt,asezati spanacul,apoi rosiile,sunca si la sfarsit acoperiti cu cascaval ras,sau felii,in asa fel incat sa acoperiti toata compozitia.dati la cuptorul incalzit la foc mediu spre mare,ca la orice gratin.
  • Cand cascavalul s-a rumenit si s-a topit,e gata.E drept ca la mine s-a rumenit cam tare.
  • Puteti servi cu smantana deasupra sau fara .

Poze

Spanac gratinat, poza 1Spanac gratinat, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Spanac cu rosii - pentru copii
Spanac cu rosii - pentru copii
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Spanac
Spanac
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Spanac cu cascaval la cuptor
Spanac cu cascaval la cuptor
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Spanac cu oua si smantana
Spanac cu oua si smantana
3 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Wrap cu sunca, cheddar si spanac
Wrap cu sunca, cheddar si spanac
2 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Merluciu cu spanac in crusta
Merluciu cu spanac in crusta
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: