Petitchef

Friptura de caprioara cu legume si pastrama de mistret

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Pentru inceput trebuie sa preparam o marinada pentru muschiul de caprioara. Aceasta minunata bucatica de carne este una din cele mai buna carnuri. Foarte slaba, plina pe proteine, frageda si delikata. Deci trebuie sa fim foarte atenti cu aceasta carne cand o pregatim.
  • Pentru inceput trebuie sa preparam o marinada pentru muschiul de caprioara. Aceasta minunata bucatica de carne este una din cele mai buna carnuri. Foarte slaba, plina pe proteine, frageda si delikata. Deci trebuie sa fim foarte atenti cu aceasta carne cand o pregatim.
  • Marinada:
    Amestecam 2-3 linguri de uleiul de masline , usturoiul zdrobit, cimbru proaspat, ienibaharul zdrobit, sarea si piperul.
  • Marinada:
    Amestecam 2-3 linguri de uleiul de masline , usturoiul zdrobit, cimbru proaspat, ienibaharul zdrobit, sarea si piperul.
  • Carnea, in functie de lungimea muschiuletului, o taiem in bucatele de 5-6 cm / buc.
    Introducem intrun vas bucatile de carne si marinada pregatita, amestecam carnea cu marinada in asa fel incat sa se acopere complet carnea cu marinada. Acoperim vasul cu o folie de celofan si se lasa la marinare 24 de ore, in frigider. Daca aveti posibilitatea, macar o data la 4 ore, amestecati din nou carnea in marinada. Asa se patrund mai bine aromele si carnea devine mai frageda.
  • Carnea, in functie de lungimea muschiuletului, o taiem in bucatele de 5-6 cm / buc.
    Introducem intrun vas bucatile de carne si marinada pregatita, amestecam carnea cu marinada in asa fel incat sa se acopere complet carnea cu marinada. Acoperim vasul cu o folie de celofan si se lasa la marinare 24 de ore, in frigider. Daca aveti posibilitatea, macar o data la 4 ore, amestecati din nou carnea in marinada. Asa se patrund mai bine aromele si carnea devine mai frageda.
  • Pregatirea fripturii:
    Dupa ce am tinut carnea de caprioara in marinada timp de 24 de ore, ne pregatim sa o preparam. Pentru asta luam o tigaie si o incingem. Punem ulei de masline E.V. (extre virgin), incincem uleiul si introducem carnea pentru prajit. O rumenim frumos pe cele doau fete si adaugam la sfarsit cuburile de unt, il lasam sa se topeasca si cu o lingura, luam sosul si turnam peste bucatile de carne, de cateva ori, pentru a nu se usca. In acest timp, in tigaie introduceti feliile de pastrama de mistret si lasati-le sa se rumeneasca usor in timp ce si carnea de caprioara se rumeneste.
    Scoatem carnea si feliile de pastrama de mistret si le puneti pe un gratar la scurs iar sosul il turnam pentru ultima oara peste carne.
    Intro alta cratita punem 1 lingura de ulei de masline si incingem tigaia. Punem ardeii grasi taiati feliute (julien), asezonam cu sare si piper, punem cateva crengute de cimbru proaspat si lasam sa se "caramelizeze" ardeiul. Daca e nevoie, puneti un pic de apa ca sa nu se arda, atunci cand ardeii incep sa se caramelizeze. Adaugam si otetul de vin alb si mai lasam putin pe foc.
  • Pregatirea fripturii:
    Dupa ce am tinut carnea de caprioara in marinada timp de 24 de ore, ne pregatim sa o preparam. Pentru asta luam o tigaie si o incingem. Punem ulei de masline E.V. (extre virgin), incincem uleiul si introducem carnea pentru prajit. O rumenim frumos pe cele doau fete si adaugam la sfarsit cuburile de unt, il lasam sa se topeasca si cu o lingura, luam sosul si turnam peste bucatile de carne, de cateva ori, pentru a nu se usca. In acest timp, in tigaie introduceti feliile de pastrama de mistret si lasati-le sa se rumeneasca usor in timp ce si carnea de caprioara se rumeneste.
    Scoatem carnea si feliile de pastrama de mistret si le puneti pe un gratar la scurs iar sosul il turnam pentru ultima oara peste carne.
    Intro alta cratita punem 1 lingura de ulei de masline si incingem tigaia. Punem ardeii grasi taiati feliute (julien), asezonam cu sare si piper, punem cateva crengute de cimbru proaspat si lasam sa se "caramelizeze" ardeiul. Daca e nevoie, puneti un pic de apa ca sa nu se arda, atunci cand ardeii incep sa se caramelizeze. Adaugam si otetul de vin alb si mai lasam putin pe foc.
  • Scoatem ardeii din tigaie si ii punem intro farfurie. Peste ardei, asezam carnea de caprioara, eventual feliata in felii de 1 cm grosime si pe marginea ei ornam cu feliile de pastrama de mistret.
  • Scoatem ardeii din tigaie si ii punem intro farfurie. Peste ardei, asezam carnea de caprioara, eventual feliata in felii de 1 cm grosime si pe marginea ei ornam cu feliile de pastrama de mistret.


Poze

Friptura de caprioara cu legume si pastrama de mistret, poza 1
Friptura de caprioara cu legume si pastrama de mistret, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

29/08/2013

Probam... :D

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de porc pe pat de legume
Friptura de porc pe pat de legume
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Friptura de caprioara la cuptor
Friptura de caprioara la cuptor
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Friptura de vita cu legume (roast beef with vegetables)
Friptura de vita cu legume (roast beef with vegetables)
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Friptura orloff
Friptura orloff
7 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
3.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.