Petitchef

Friptura de caprioara cu legume si pastrama de mistret

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
un muschiulet de caprioara

5-6 felii din pastrama de mistret

1/2 ardei gras rosu

1/2 ardei gras galben

1/2 ardei gras portocaliu

ulei de masline cat considerati ca va trebuie

2 linguri de otet din vin alb

2 cubulete de unt

3 catei de usturoi

cimbru proaspat 4-5 crengute

ienibahar

sare si piper dupa gust

Preparare

  • Pentru inceput trebuie sa preparam o marinada pentru muschiul de caprioara. Aceasta minunata bucatica de carne este una din cele mai buna carnuri. Foarte slaba, plina pe proteine, frageda si delikata. Deci trebuie sa fim foarte atenti cu aceasta carne cand o pregatim.
  • Pentru inceput trebuie sa preparam o marinada pentru muschiul de caprioara. Aceasta minunata bucatica de carne este una din cele mai buna carnuri. Foarte slaba, plina pe proteine, frageda si delikata. Deci trebuie sa fim foarte atenti cu aceasta carne cand o pregatim.
  • Marinada:
    Amestecam 2-3 linguri de uleiul de masline , usturoiul zdrobit, cimbru proaspat, ienibaharul zdrobit, sarea si piperul.
  • Marinada:
    Amestecam 2-3 linguri de uleiul de masline , usturoiul zdrobit, cimbru proaspat, ienibaharul zdrobit, sarea si piperul.
  • Carnea, in functie de lungimea muschiuletului, o taiem in bucatele de 5-6 cm / buc.
    Introducem intrun vas bucatile de carne si marinada pregatita, amestecam carnea cu marinada in asa fel incat sa se acopere complet carnea cu marinada. Acoperim vasul cu o folie de celofan si se lasa la marinare 24 de ore, in frigider. Daca aveti posibilitatea, macar o data la 4 ore, amestecati din nou carnea in marinada. Asa se patrund mai bine aromele si carnea devine mai frageda.
  • Carnea, in functie de lungimea muschiuletului, o taiem in bucatele de 5-6 cm / buc.
    Introducem intrun vas bucatile de carne si marinada pregatita, amestecam carnea cu marinada in asa fel incat sa se acopere complet carnea cu marinada. Acoperim vasul cu o folie de celofan si se lasa la marinare 24 de ore, in frigider. Daca aveti posibilitatea, macar o data la 4 ore, amestecati din nou carnea in marinada. Asa se patrund mai bine aromele si carnea devine mai frageda.
  • Pregatirea fripturii:
    Dupa ce am tinut carnea de caprioara in marinada timp de 24 de ore, ne pregatim sa o preparam. Pentru asta luam o tigaie si o incingem. Punem ulei de masline E.V. (extre virgin), incincem uleiul si introducem carnea pentru prajit. O rumenim frumos pe cele doau fete si adaugam la sfarsit cuburile de unt, il lasam sa se topeasca si cu o lingura, luam sosul si turnam peste bucatile de carne, de cateva ori, pentru a nu se usca. In acest timp, in tigaie introduceti feliile de pastrama de mistret si lasati-le sa se rumeneasca usor in timp ce si carnea de caprioara se rumeneste.
    Scoatem carnea si feliile de pastrama de mistret si le puneti pe un gratar la scurs iar sosul il turnam pentru ultima oara peste carne.
    Intro alta cratita punem 1 lingura de ulei de masline si incingem tigaia. Punem ardeii grasi taiati feliute (julien), asezonam cu sare si piper, punem cateva crengute de cimbru proaspat si lasam sa se "caramelizeze" ardeiul. Daca e nevoie, puneti un pic de apa ca sa nu se arda, atunci cand ardeii incep sa se caramelizeze. Adaugam si otetul de vin alb si mai lasam putin pe foc.
  • Pregatirea fripturii:
    Dupa ce am tinut carnea de caprioara in marinada timp de 24 de ore, ne pregatim sa o preparam. Pentru asta luam o tigaie si o incingem. Punem ulei de masline E.V. (extre virgin), incincem uleiul si introducem carnea pentru prajit. O rumenim frumos pe cele doau fete si adaugam la sfarsit cuburile de unt, il lasam sa se topeasca si cu o lingura, luam sosul si turnam peste bucatile de carne, de cateva ori, pentru a nu se usca. In acest timp, in tigaie introduceti feliile de pastrama de mistret si lasati-le sa se rumeneasca usor in timp ce si carnea de caprioara se rumeneste.
    Scoatem carnea si feliile de pastrama de mistret si le puneti pe un gratar la scurs iar sosul il turnam pentru ultima oara peste carne.
    Intro alta cratita punem 1 lingura de ulei de masline si incingem tigaia. Punem ardeii grasi taiati feliute (julien), asezonam cu sare si piper, punem cateva crengute de cimbru proaspat si lasam sa se "caramelizeze" ardeiul. Daca e nevoie, puneti un pic de apa ca sa nu se arda, atunci cand ardeii incep sa se caramelizeze. Adaugam si otetul de vin alb si mai lasam putin pe foc.
  • Scoatem ardeii din tigaie si ii punem intro farfurie. Peste ardei, asezam carnea de caprioara, eventual feliata in felii de 1 cm grosime si pe marginea ei ornam cu feliile de pastrama de mistret.
  • Scoatem ardeii din tigaie si ii punem intro farfurie. Peste ardei, asezam carnea de caprioara, eventual feliata in felii de 1 cm grosime si pe marginea ei ornam cu feliile de pastrama de mistret.

Poze

Friptura de caprioara cu legume si pastrama de mistret, poza 1
Friptura de caprioara cu legume si pastrama de mistret, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

29/08/2013

Probam... :D

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de porc pe pat de legume
Friptura de porc pe pat de legume
8 porții
1h30m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Friptura de caprioara la cuptor
Friptura de caprioara la cuptor
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Friptura de vita cu legume (roast beef with vegetables)
Friptura de vita cu legume (roast beef with vegetables)
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Tian cu legume
Tian cu legume
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cuscus expres (pui si legume)
Cuscus expres (pui si legume)
1 porții
25 min
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.