Petitchef

Friptura de iepure cu cimbru si migdale

Felul principal
5 porții
50 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 5
un iepure (1,5 kg,

praf de nucsoara,

o capatana de usturoi,



2 frunze de dafin,

400g rosii,

4 linguri de ulei de masline,

50 ml vin alb sec,

100 ml supa de legume,

4 linguri fulgi de migdale,

1 crenguta de cimbru,

sare,

piper alb.

Preparare

  • Cureti carnea de iepure de pielite, o speli bine si usuci bucatile transate cu prosoape de hartie. Condimentezi cu sare, piper alb si nucsoara dupa gust.
  • Usturoiul il cureti si il toci marunt.Cartofii fara coaja ii fierbi pe jumatate in apa cu sare si ii lasi la cald. Daca sunt mai mari, ii tai pe jumatate.
  • Rosiile le crestezi putin in cruce deasupra si le pui la fiert in apa cu sare pt.5 minute. Le scoti, le cureti de coaja, le tai cuburi si toci patrunjelul marunt. Ufff, bine ca am scapat, am avut Cirio.
  • Pui uleiul la incins si prajesti pulpele de iepure. Le scoti, le lasi la cald si sfarami frunzele de dafin. In uleiul ramas calesti ceapa tocata julien si usturoiul.
  • Adaugi peste ceapa rosiile, dafinul, patrunjelul, vinul si supa. Lasi pe foc pana scade putin zeama si treci totul prin strecuratoare.
  • Pui artofii intr-un vas termorezistent, asezi carnea de iepure, sosul de rosii, cimbrul-eu am folosit uscat- si presari deasupra fulgii de migdale.

Poze

Friptura de iepure cu cimbru si migdale, poza 1Friptura de iepure cu cimbru si migdale, poza 2Friptura de iepure cu cimbru si migdale, poza 3



Comentarii:

13/04/2014

Arata super

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Super

(0) (0) Abuz
03/02/2013

Bunaaa

(0) (0) Abuz
02/11/2012

Bravo a iesit perfect

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de pui la cuptor
Friptura de pui la cuptor
2 porții
1h10m
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Friptura de iepure la cuptor (reteta video)
Friptura de iepure la cuptor (reteta video)
6 porții
1h40m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Carnea de iepure – o delicatesa mai putin apreciataCarnea de iepure – o delicatesa mai putin apreciataFriptura de miel de PasteFriptura de miel de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: