Notifications: Căutare avansată

Ficat prajit cu sos de ceapa si ciuperci

(4.29/5 - 66 voturi)
8 comentarii


Ingrediente

Ingrediente: o punga de ficat de pui, o mana de ciuperci din conserva, o ceapa, 1-2 catei de usturoi, sare, ulei, parmezan ras pt decor.

Preparare

Ficatul se spala bine si se portioneaza in bucatele mai mici, daca trebuie. Ciupercile se spala si se taie feliute, ceapa se curata, se spala si se taie inele, usturoiul se curata si se taie nu foarte marunt.
Totul, cu exceptia sarii si a usturoiului, se pune la prajit in ulei incins cu capacul pus. Din cand in cand se amesteca. Dupa ce zeama scade si ficatul este rumenit, se adauga usturoiul si se mai lasa la prajit inca 5 minute. La urma, se da sare, sau fiecare isi pune cata sare doreste, in farfurie. Sarea intareste ficatul, de aceea nu se pune in timpul prepararii. Se serveste ca atare sau cu cartofi prajiti si parmezan ras.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii:

04/09/2012

Celor ce comenteaza aiurea si habar nu au sa-si taie o felie de paine.Reteta e super.Nu trebuie neaparat sa o respecteti intocmai.Imaginatia poate fi bogata.Oana v-a oferit o reteta.Dar romanul,ca de obicei e tare in cioc.Toti cocalarii comenteaza aiurea.Ca e un ficat,ca ceapa e gri.Nu vreti ca Oana sa vina sa va si gateasca reteta? Niste parveniti.Aia sunteti.Iar sosul de ceapa ,e in creierul celui ce a comentat despre asta.

(0) (0) Abuz
21/07/2012

Ziceai la ingrediente ca ne trebuie o punga de ficat de pui. La preparare vorbesti doar de un singur ficat, cu restul ce faci?
Sarea intareste ficatul? Da, dar numai pe cel de vita sau porc! Ficatul de pui nu se intareste daca il saram inainte sau in timpul pregatirii. Inca un mit destramat!

(0) (0) Abuz
21/07/2012

Unde este sosul de ceapa ??? Stai cam prost la explicatiii. Totul este doar o amestecatura de orice. Una din cele mai proaste retete de pe net. Pofta buna! Si mai bine lasa-te de aceasta activitate.

(0) (0) Abuz
17/08/2013

Excellent...face diferenta...sarea la urma...eu am pus si putina verdeata....

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
30/12/2011

Io imi prepar ficatu numa cu wisky si bere. Nu stiu cat mai tine...

(0) (0) Abuz
31/01/2013

Super buna...

(0) (0) Abuz
04/11/2013

E buun

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
06/09/2013

K

(0) (0) Abuz

Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăOrezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătos

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale