Petitchef

Hamburger cu raclette

Felul principal
1 porții
10 min
15 min
Foarte ușor
Astazi facem hamburger de casa! Si pentru a il face mai gustos, am adaugat branza raclette :-)
Serviti cu cartofi prajiti si suntem siguri ca veti multumi pe toata familia.

Ingrediente

Numarul de porții: 1
1 paine de burger

1 felie de branza racllete

1 felie de pancetta

1 frunza de salata


Pentru sos:

1 lingura de crema de branza

1 lingurita piper negru proaspat macinat

1 varf de sare


Pentru ceapa:

1 lingurita de unt

1/2 ceapa


Pentru carne:

1 lingura de ulei de masline

1 bucata carne de vita tocata (carne de hamburger)

sare

piper

Materiale

1 tigaie

Preparare

  • Etapa 1 - Hamburger cu raclette
    Pregatiti chiflele de burger (sau folositi unele gata preparate). Taiati chifla in jumatate si rumeniti partea interioara a chiflei in tigaiei, daca doriti.
  • Etapa 2 - Hamburger cu raclette
    Pregatiti sosul : amestecati crema de branza cu sare si piper. Intindeti pe fiecare bucata de paine, pe partea rumenita.
  • Etapa 3 - Hamburger cu raclette
    Puneti untul intr-o tigaie fierbinte si atunci cand s-a topit, adaugati ceapa si caliti pana cand devine translucida. Asezati ceapa calita pe bucata de paine care va fi la baza.
  • Etapa 4 - Hamburger cu raclette
    Prajiti pancetta un pic in tigaie.
  • Etapa 5 - Hamburger cu raclette
    In tigaie, turnati uleiul de masline si gatiti friptura. Prajiti pe ambele parti si puneti sare si piper. Cand este aproape gata adaugati felia de raclleta peste ea, astfel incat sa aiba timp sa se topeasca bine.
  • Etapa 6 - Hamburger cu raclette
    Aranjati hamburgerul: peste stratul de ceapa, puneti carnea prajita, branza topita, pancetta, frunza de salată si inchideti cu capacul de la chifla. Gata!

Poze

Hamburger cu raclette, poza 1Hamburger cu raclette, poza 2Hamburger cu raclette, poza 3Hamburger cu raclette, poza 4

Observații:

Noi am ales sa facem chiflele pentru hamburger, dar le puteti cumpara.

Aici am facut un sos cu crema de branza si piper proaspat macinat, dar puteti pune sosul preferat.

Gatirea fripturii o faceti in functie de preferinte: medium, in sange sau bine facuta.



Comentarii:

Manuel2348, 10/02/2019

E o repeta buna

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Hamburger facut in casa (homemade hamburger)
Hamburger facut in casa (homemade hamburger)
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Hamburger 100% home made
Hamburger 100% home made
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Hamburger/cheeseburger
Hamburger/cheeseburger
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta Regilor cu raclette
Tarta Regilor cu raclette
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Galette cu hrisca si raclette
Galette cu hrisca si raclette
1 porții
20 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Raclette – de la razuire la topireRaclette – de la razuire la topire

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: