Petitchef

Linte spaniola

Felul principal
4 porții
15 min
40 min
Foarte ușor
Cautati o reteta pentru o masa usoara si completa? Alegeti linte in stil spaniol! O mancare echilibrata a carei reteta este transmisa din generatie in generatie ... in Spania :-)

Ingrediente

Numarul de porții: 4
250 g linte

1,5 litri de apa

1 cartof

1 rosie

1/4 ardei rosu

1/2 ardei verde


3 catei de usturoi


100 de grame de bacon

8 bucati de carnat

colorant alimentar

boia de ardei

1 frunza de dafin

1 lingura de ulei de masline

sare

Materiale

1 oala mare

Preparare

  • Etapa 1 - Linte spaniola
    Puneti apa si lintea oala si aduceti la fierbere. Se lasa la foc mediu timp de 15 minute.
  • Etapa 2 - Linte spaniola
    Adaugati cartoful curatat si taiat, rosia curatata si taiata in bucati. Adaugati ardeii taiati, ceapa si cateii de de usturoi.
  • Etapa 3 - Linte spaniola
    Curatati morcovul si taiati-l in rondele. Adaugati-l la amestec. Puneti si baconul si amestecati.
  • Etapa 4 - Linte spaniola
    Puneti bucatile de carnat pe o farfurie acoperita cu servetele de hartie si puneti-o in cuptorul cu microunde timp de 1 minut. Acest lucru va ajuta sa eliminați grasimea din carnat.
  • Etapa 5 - Linte spaniola
    Adaugati-l la amestec, apoi puneti sare, boia de ardei, colorant alimentar si ulei de masline. Se amesteca bine, se acopera si se gateste timp de 25 de minute la foc mic (sau pana cand cartofii sunt gatiti).
  • Etapa 6 - Linte spaniola
    Gata!

Video

YouTube

Poze

Linte spaniola, poza 1Linte spaniola, poza 2Linte spaniola, poza 3Linte spaniola, poza 4



Comentarii:

din Spania, 22/03/2018

LINTEA SE CLATESTE CU APA RECE DE CATEVA ORI INAINTE DE A O PUNE IN OALA.
Lintea e obligatorio sa o clatiti de cateva ori cu apa rece ca e plina de praf, etc. Dupa aceea puteti sa o lasati o ora in apa rece sa se inmoaie si isi va dubla volumul, asa nu trebuie sa o lasati sa fiarba mult. Nu se pune nici un colorant alimentar, eu stau in Madrid si nu am vazut colorant alimentar la linte. Colorant alimentar pun spaniolii la paella, un praf galbui marca carmencita. Eu nu pun nici un colorant in linte si nici spaniolii nu pun. Se pune ceapa, zarzavaturi, morcovi, cartofi sa-i dea consistenta, merge cu orice tip de carne, pui, vaca, porc, etc ori ciuperci. Se fierb oasele de pui in linteca sa dea gust, aici se numeste caldo de pollo fiertura de oase. Daca puneti si oase sa fiarba ii da gust bun, daca nu-i puneti nici un fel de carne macar caldo de pollo sa-i puneti, adica oasele fierte sa-i dea consistenta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
CORNELIU, 20/03/2018

TOATE BUNE DAR FĂRĂ COLORANT.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
John_, 19/03/2018

Nu e nici ciorba de linte nici ciorba ardelenesca cu afumatura. Daca spaniolilor le place amestecatura asta, e treaba lor. Auzi, colorant alimentar! Si ce culoare sa fie? M-a gandeam la un albastru sau violet!

(2) (0) Abuz
Gabri-Nela, 19/03/2018

As recomanda fără colorant alimentar.... nu folosește la nimic.

(3) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Linte verde cu carne de porc
Linte verde cu carne de porc
4 porții
1h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Linte cu ciuperci
Linte cu ciuperci
2 porții
1h30m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Linte verde
Linte verde
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Mercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linteMercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linte6 motive sa consumam linte6 motive sa consumam linte

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: