Petitchef

Luscos

Felul principal
4 porții
75 min
45 min
Foarte ușor
  • Luscos
  • Luscos, poza 2
  • Luscos, poza 3
  • Luscos, poza 4
  • Luscos, poza 5
  • Luscos, poza 6
  • Luscos, poza 7
  • Luscos, poza 8
  • Luscos, poza 9
  • Luscos, poza 10
  • votează acum
Luscos
 

Ingrediente

Numarul de porții: 4
- 0,5 kg varza

- 1 morcov


- 1 ardeu (dupa preferinta)

- 1 ceapa

- 300 g costita de porc ciolan dezosat

- 1 foaie de dafin


- 2 linguri smantana

- 1 lingura faina

- 100 ml ulei

- 150 ml bulion

- sare ,piper, vegeta de legume

- patrunjel verde

Preparare

  • Se taie varza pe un platou de lemn.Afumatura se taie bucati potrivite, ciolanul se poate taia si mai marunt cubulete dupa dorinta.Se pune la fiert intr-o oala afumatura si varza cu o lingurita de sare. Dupa 45 minute se verifica si se mai sareaza dupa gust.
  • Se prepara rantas-ul astfel: intr-o cratita se pune uleiul, se incinge si se adauga ceapa taiata marunt;
    se prajeste ceapa pana devine sticloasa (atentie sa nu se arda).Se adauga 2 linguri de faina alba si se maesteca, ca sa nu se ingroase se pune un polonic din fiertura de zeama.Se mai pun 1-2 ligurite de boia dulce sau iute se mesteca si se adauga zeama ca sa nu se prinda.
  • Rantasul se adauga in Luscos printr-o sita freacandu-se cu lingura de lemn si scufundandu-se in ciorba pana se dizolva tot. Ceapa care ramane in sita se arunca.
    Se adauga bulionul si ardeiul taiat cubulete mici si se mai fierbe 15 minute.Se serveste calda in ceaun cu ardei iute.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: