Petitchef

Supa de pui cu varza de bruxelles

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

zarzavat :




pastranac ,

fara gulie, sa nu amestecam brasicaceele in aceeasi supa.


un piept de pui.

50 ml ulei

sare,piper,o lingurita boia dulce

o ramurica de cimbru si una de marar

400 g varza de Bruxelles congelata


Pentru dres supa :

2 galbenusuri


Pentru servit :

smantana

marar verde

lamaie daca o vreti mai acra

Preparare

  • Zarzavatul se curata,se spala si se da pe razatoarea mare. E important sa fie ras si nu taiat.In felul acesta,varza care e vedeta ,iese mai bine in evidenta. Ceapa se curata si se taie marunt.
  • Pieptul de pui se spala si se taie cuburi potrivite. Punem zarzavatul,ceapa si carnea de pui la calit in ulei. Lasam sa se dunstuleasca putin ,pana incep toate sa sfaraie si sa se combine aromele.
  • Adaugam o linguraita de boia dulce,sare,piper si apa rece. Punem si ramurelele de marar si cimbru.Punem capacul si lasam sa fiarba la foc mijlociu pana cand carnea e facuta pe trei sferturi.
  • Acum e momentul sa punem si varza.O punem direct din punga.Congelata. Daca o punem de la inceput se flescaie. Nu e un cuvant prea frumos,dar altul nu mi-a venit in minte. Varza trebuie sa fiarba,dar sa ramana crocanta si sa-si pastreze aroma usoara,fina,dulce-usor amaruie,care face din supa asta un deliciu.
  • Cand totul e fiert,stingem supa si o dregem cu galbenusuri. E bine sa stingem focul inainte de a adauga galbenusurile.Ele se vor trata termic suficient la cat e de fierbinte zeama.
  • Cum o dregem:
    Amestecam galbenusurile intr-un castron incapator si incepem sa punem peste ele supa calda tot cate putin,astfel incat galbenusurile sa ajunga la aceeasi temperatura cu supa. Daca le-am turna direct,exista riscul sa se coaguleze.
  • Dresingul de galbenus cu supa,se toarna in oala in timp ce invartim energic. Supa devine onctuoasa si matasoasa. E gata de pus in farfurii. Servim cu smantana,marar verde si eventual lamaie.

Poze

Supa de pui cu varza de Bruxelles, poza 1Supa de pui cu varza de Bruxelles, poza 2



Comentarii:

07/11/2013

Ma duc direct in bucatatie.Am tot ce-mi trebuie,asa ca...Sa vedem ce iese.

(0) (0) Abuz
17/01/2013

Arata de ti vine so mananci cu ochii

(0) (0) Abuz
19/12/2012

Arata foarte bine , o voi prepara si eu

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa crema de dovleac placintar
Supa crema de dovleac placintar
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Supa de pui si varza
Supa de pui si varza
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Supa de pui cu castraveti murati
Supa de pui cu castraveti murati
2 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Supa alba de pui
Supa alba de pui
6 porții
45 min
Ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: