Petitchef

Tocanita cu piept de curcan

Felul principal
4 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g piept de curcan

6 cepe



6 ardei grasi

6 rosii mari

1 capatana usturoi

1 legatura marar verde

sare

ulei

dafin

piper

Preparare

  • Carnea dupa ce a fost spalata si portionata se fierbe in apa cu sare,boabe de piper si dafin. Ardei se coc in ulei apoi se vor lasa intr-un vas acoperit pana le vine randul.
  • Daca presaram niste sare pe ardei se vor curata de pielita mult mai usor.
    Cepele,morcovul si telina se vor da pe razatoare sau la maruntitorul electric,apoi se calesc in uleiul de la ardei.
  • Rosiile le oparim in apa clocotita si le decojim,apoi le maruntim cu furculita si le adaugam peste cepe ,morcov si telina.
  • In timp ce fierbe mancarea ,adaugam si carnea fiarta inainte.Lasam sa fiarba pana scade bine. In acest timp curatam ardeii de pielita si ii rupem in fasii,recuperand sucul lor si ii adaugam peste mancarea ce clocoteste incet.
  • Cand a scazut suficient adaugam usturoiul pisat si mararul tocat. Potrivim gustul cu sare...acoperim si oprim focul. Dupa jumatate de ora ridicam capacul si putem servi.

Întrebări:




Comentarii (17):

ioana, 28/07/2018

Delicioasa, o mica completare, timpul de pregatire nu e 25 minute :)))
dureaza mai mult. E mai deosebita decat alte ...tocanite :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/01/2018

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/08/2015

F.gustos ,bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 16/10/2020

Nu pricep si pace de ce sa fierbi carnea separat ca sa i se duca tot gustul. Carnea de curcan si asa e cam fada dar sa o mai si fierbi inainte e cam prea de tot! Si iarasi nu inteleg ce cauta telina in mancarea asta, e ciorba cumva sau supa? O capatana intreaga de usturoi? Inteleg sa pui 2-3 catei pentru putina aroma ca e tocana nu ostropel, insa o capatana intreaga e deja prea mult iar combinatia de usturoi cu foaie de dafin e horror, asa ca cel mai bine e sa optezi ori pentru usturoi ori pentru dafin. Nu mai faceti mai fetelor combinatii cu tot ce va cade in mana ca nu e ok, nu mai stii ce mananci, in bucatarie exista totusi niste reguli, mai uitati-va si voi la emisiuni culinare daca nu aveti carti de bucate ca poate se mai prinde ceva de voi cat de cat.

(1) (0) Abuz
cruceru, 25/06/2019

Arata bine o sa incerc

(0) (0) Abuz
03/08/2015

Nu am gatit-o inca, dar deja salivez. Pare interesant sa adaugam ardei coptii. E ceva nou pentru tocanita si cu toate ca sunt zgarcit, am notat cu 5 stele.

(0) (0) Abuz
03/08/2015

Mai aparte

(0) (0) Abuz
23/02/2014

Perfecta pt o seara de duminica

(0) (0) Abuz
08/02/2014

Este o mancare buna si sanatoasa

(0) (1) Abuz
07/11/2013

Super

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tocanita pe cartofi cu piept de pui
Tocanita pe cartofi cu piept de pui
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tocanita de galbiori cu piept de pui
Tocanita de galbiori cu piept de pui
4 porții
1h10m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Rulouri cu piept de pui si mozzarella
Rulouri cu piept de pui si mozzarella
4 porții
35 min
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.