Petitchef

Sos de rosii

Felul principal
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
aprox 2 kg rosii taiate bucati

1 ceapa mica tocata

4-5 linguri ulei de masline

2 catei de usturoi tocati marunt

1 tulpina de telina, tocata

1 morcov, tocat

sare si piper proaspat macinat, dupa gust

2 foi de dafin

2 linguri de unt

Preparare

  • Se incinge uleiul de masline, si se adauga ceapa. Se caleste pana cand se inmoaie. Se adauga usturoiul, si se mai caleste 2-3 minute. Se adauga morcovul si telinasi si se presara sare si piper. Se calesc pana cand se inmoaie, cam 5 minute.
  • Se adauga rosiile si foile de dafin. Se lasa pe foc mic, neacoperite, o ora sau mai mult, pana cand rosiile sunt bine fierte, amestecandu-se din cand in cand.
  • Se gusta si se mai adauga sare si piper daca este nevoie. Daca sosul este prea acru, se adauga cate o bucatica de unt, si se gusta dupa fiecare adaugare. Untul o sa taie din aciditatea sosului. Se scot foile de dafin, si se da prin blender pana cand este piure . Se poate pastra in frigider in borcane ermetice, sau in pungi in congelator.

Poze

Sos de rosii, poza 1
Sos de rosii, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Sos de rosii italian
Sos de rosii italian
4 porții
50 min
Foarte ușor
2.5 / 5
Rețetă Sos / dip din ardei cu rosii
Sos / dip din ardei cu rosii
2 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Sos de rosii pentru friptura
Sos de rosii pentru friptura
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sos Mousseline
Sos Mousseline
4 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: