Petitchef

Sos de rosii

Felul principal
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se incinge uleiul de masline, si se adauga ceapa. Se caleste pana cand se inmoaie. Se adauga usturoiul, si se mai caleste 2-3 minute. Se adauga morcovul si telinasi si se presara sare si piper. Se calesc pana cand se inmoaie, cam 5 minute.
  • Se adauga rosiile si foile de dafin. Se lasa pe foc mic, neacoperite, o ora sau mai mult, pana cand rosiile sunt bine fierte, amestecandu-se din cand in cand.
  • Se gusta si se mai adauga sare si piper daca este nevoie. Daca sosul este prea acru, se adauga cate o bucatica de unt, si se gusta dupa fiecare adaugare. Untul o sa taie din aciditatea sosului. Se scot foile de dafin, si se da prin blender pana cand este piure . Se poate pastra in frigider in borcane ermetice, sau in pungi in congelator.


Poze

Sos de rosii
Sos de rosii - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili From „Salsa” with love! From „Salsa” with love!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează