Petitchef

Mancarica de spanac verde cu costita afumata

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Curatam spanacul de codite,alegand numai frunzulitele tinere,care se spala bine in apa rece apoi se pun la fiert acoperite de apa, intr-o craticioara si se lasa sa dea in doua trei clocote,dupa care se scurg bine de apa,se toaca marunt,cu un cutit si se pun din nou la fiert,acoperite cu apa in care adaugam si un praf de sare(sau o lingura de delikat) si lasam sa fiarba cam 15-20 de minute,la foc domol.
  • Intr-o tigaie,prajim putin costita taiata in bucatele mici,o scoatem cu o paleta si o bagam in oala cu spanac,iar in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt,adugam pasta de tomate si lingura de faina si amestecam usor,pana se omogenizeaza totul si apoi turnam totul peste spanac,amestecand continuu si lasand focul mic.
  • Se potriveste gustul de sare si piper sau alte condimente daca dorim si mai lasam sa fiarba cca 10 minute,amestecand usor.Se opreste focul si se presara mararul verde tocat marunt.Se serveste fierbinte simpla sau cu un ou prajit ochi.


Poze

Mancarica de spanac verde cu costita afumata
Mancarica de spanac verde cu costita afumata - poza 2
Mancarica de spanac verde cu costita afumata - poza 3
Mancarica de spanac verde cu costita afumata - poza 4
Mancarica de spanac verde cu costita afumata - poza 5
Mancarica de spanac verde cu costita afumata - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Merluciu cu spanac in crusta
Merluciu cu spanac in crusta
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Spanac cu oua si smantana
Spanac cu oua si smantana
3 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supă cremă de spanac-petitchef
Supă cremă de spanac-petitchef
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Lasagna cu ricotta și spanac
Lasagna cu ricotta și spanac
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Quiche cu branza de capra si spanac
Quiche cu branza de capra si spanac
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii? Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează