Petitchef

Salau de nil cu sos de capere

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 fileu de Salau de Nil din care portionati 2 bucati bune in gramaj total de 200 g

1 borcanas de ciuperci champignon intregi de aprox 250-280 g

1 lingura de capere

100 g de unt

1 lingura de ulei de masline

1/2 ceapa rosie tocata marunt

50 ml de vin alb sec

1 lingurita de amidon, stins in 2 linguri de apa

1 lamaie, din care 1/2 din lamaie se stoarce sucul, cealalta jumatate se feliaza pentru ornare

cateva frunze de salata pentru ornat

putina coaja rasa de lamaie pentru ornat

1 ceapa verde taiata firisoare, pentru ornat

1 ardei iute rosu, taiat in rondele in diagonala pentru ornat

Preparare

  • Fileul de peste in primul rand il spalam in apa rece, il stergem de apa si scoatem 2 bucati demne de pregatit in exclusivitate.
  • A condimentat fileul cu sare de mare si un pic de chilli, asa cum imi place mie. Puteti sa puneti sare si piper in loc de chilli, cum ii place fiecaruia!Si acum pregatim sosul:Intro craticioara, punem vinul si-l punem la incalzit pe aragaz.
  • Taiem ceapa in cubulete mici si adaugam la vin. Lasam sa dea un clocot si adaugam sosul de la lamaie si caperele. Lasam sa stea un pic pe foc, amestecand in continuu si adaugam amidonul stins cu apa, pentru al ingrosa.Ca sa nu pierdem sosul, amestecam incontinuu si cand vedem ca s-a ingrosat, il luam de pe foc. Ceapa rosie a conferit sosului o culoare rozalie pe alocuri. Deosebita culoare.
  • Trecem la prepararea ciupercilor si a pestelui. Luam o tigaie, o incingem, punem jumatate din unt si cand acesta s-a topit, punem ciupercile la sotat. Adaugam eventual un pic de sare.
  • In cealalta tigaie pusa la incins, punem uleiul de masline si cealalta parte de unt. Combinatia asta de ulei cu unt este benefica pentru a nu arde uleiul din tigaie si pentru o fragezire mai delicata a carnii.
  • Cand untul s-a topit, introducem cele 2 bucati de salau in tigaie si le prajim circa 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos.

Poze

Salau de Nil cu sos de capere, poza 1Salau de Nil cu sos de capere, poza 2Salau de Nil cu sos de capere, poza 3Salau de Nil cu sos de capere, poza 4


Comentarii:

10/05/2013

Tocmai am facut-o,numai ca am înlocuit ciupercile cu Mix de legume.

(0) (0) Abuz
28/07/2012

Arata super! o sa-l incerc cu siguranta!

(0) (0) Abuz
simina, 19/08/2010

Cand o sa-mi fac pensiune te angajez bucatar sef!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Salau de dunare in sos de vin cu ciuperci
Salau de dunare in sos de vin cu ciuperci
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Salau la cuptor
Salau la cuptor
6 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tacos vegetarian
Tacos vegetarian
4 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiSriracha sos – sosul de ardei chiliSriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: