Petitchef

Somon , cu sos de rodii, rosii uscate si ciuperci

Felul principal
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Fileul de somon ar trebui sa fie mai grosut in partea centrala. Il feliem in asa fel incat sa eliminam pielea cu solzi. Il asezonam cu sare si piper si-l punem deoparte pana pregatim restul ingredientelor.
  • Rosiile uscate si Rodia intreaga. Rosiile uscate le taiem feliute subtiri sau chiar cubulete de o jumatate de centimetru. In tigaie in care am adaugat vinul, o punem la foc mediu si lasam ca vinul sa inceapa sa fiarba. Pentru ca am spus ca vom face somon fiert in vin. Puteti sa incercati si cu somon prajit sau la cuptor, asa cum va place la fiecare dintre voi. Totul, pana la urma, se rezuma la sosul pe care il facem.
  • Introducem somonul in vinul care fierbe. Tinem pe fiecare parte maxim 1 minut. Doar sa se schimbe putin culoarea, iar carnea sa-si lase "aroma" in vin. Putem scoate somonul din tigaie si pus deoparte. Nu aruncati vinul in care s-a fiert. Nu va speriati, somonul nu o sa fie crud, pentru ca mai urmeaza o etapa de tratament termic, cand se va fierbe in sos.
  • Intro alta tigaie, incepem sa facem sosul de rodii. Punem sosul dulce de chilli si cand acesta da semne ca incepe sa fiarbe, introducem si bucatelele de rosii uscate taiate. Omogenizam amestecul. Lasam doar cateva secunde sa dea in clocot si adaugam uleiul de masline. Amestecam totul foarte bine. Acum ar fi momentul sa introducem vinul in care a fiert somonul in tigaia in care preparam sosul. Si lasam totul la foc mediu sa scada si sa se ingroase pana obtinem un sos dulce-iute-acrisor.
  • Putem introduce acum si cateva bobite de rodie in sos si amestecam si gustam in permanenta. Echilibrati gustul dulce, iute si cel acrisor prin introducerea de sos dulce de chilli pentru gustul de dulce sau iute si bobitele acrisoare de rodie. Dupa ce echilibram aromele si gustul sosului, punem fileul de somon in sos si il fierbem pe fiecare parte cate 2 minute, la foc micsorat. Putem lucra in paralel si la ciupercile care o sa devina garnitura. Intrun wok , punem untul la topit. Ciupercile scoase din conserva le spalam bine in apa rece si le adaugam in wok. Dupa ce le prajim circa 1 minut, punem si otetul si sosul de soia .
  • Pregatim si cateva bobite de rodie pentru ornare. Au o culoare superba de rosu spre alb. Sper ca aveti toate preparatele facute. Incepem ornarea farfuriei. Punem fileul de somon, turnam intro parte a acestuia sosul de rodii. Pe partea neacopirita de sos, presaram cateva bobite de rodie proaspata. Garnitura de ciuperci va fi amplasata pe partea neocupata a farfuriei. Ornati cu putina verdeata.


Poze

Somon, cu sos de rodii, rosii uscate si ciuperci
Somon, cu sos de rodii, rosii uscate si ciuperci - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

19/06/2014

Intrebarea mea este : semintele de rodie se pun cu seminte?! Daca DA, e cam ciudat ... sau nu?!

(0) (0) Abuz
19/01/2014

Superb

(0) (0) Abuz
22/08/2013

Da, suna bine reteta, are tot ce-i trebuie ca sa fie gustoasa. Am s-o prepar si eu.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Somon în stil coreean cu sos gochujang gata în 8 minute
Somon în stil coreean cu sos gochujang gata în 8 minute
1 porții
13 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Somon marinat cu lamaie
Somon marinat cu lamaie
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Somon in pergament
Somon in pergament
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Somon in crusta cu spanac
Somon in crusta cu spanac
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Somon marinat
Somon marinat
3 porții
10 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Risotto vegetarian cu rosii uscate si ciuperci
Risotto vegetarian cu rosii uscate si ciuperci
2 porții
55 min
Foarte ușor

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează