Petitchef

Muschi de porc caramelizat si paste in sos de ciuperci brune

Felul principal
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor
Noroc cu emisiunile astea culinare ca ma mai inspir si eu pentru mancaruri rapide si delicioase.De la Jamie Oliver am invatat printre altele ca atunci cand te grabesti dar totusi vrei sa pui pe masa ceva bun din ingrediente proaspete e bine sa le bagi la blender pentru ca mai apoi se vor gati rapid,iar in cazul carnii sa o tai bucati mai mici.

De aici am plecat si eu cu aceasta reteta si avand un muschi de porc caruia in mod normal ii lua ceva vreme sa se patrunda,l-am taiat bucati de 3-4 cm si l-am gatit

Ingrediente

Numarul de porții: 4
Am folosit;

1 muschiulet de porc

sos teriyaki

pasta de curry

rosii uscate

2 catei usturoi

paste barilla

ciuperci brune

fulgi de ardei iute

curry praf,


miere,

200 ml gran cucina

Preparare

  • Muschiuletul l-am taiat bucati de 3-4 cm gosime pe care mai apoi le-am batut putin pentru a le aplatiza, le-am pus intr-un castron si le-am marinat putin cu curry, fulgi de ardei iute si sos teriyaki.

    Pana carnea s-a marinat am spalat si curatat ciupercile, mai apoi le-am pus in blender impreuna cu o lingurita pasta de curry, 2 rosii uscate si usturoiul. Am pus si putina apa clocotita si le-am maruntit bine de tot.
  • Intre timp am pus bucatile de carne pe un gratar (de aragaz) si le-am lasat sa se patrunda la foc mic.

    Cand aproape au fost gata,am turnat peste ele o lingurita de miere pentru a le carameliza frumos si apoi am pus o lingurita de susan.
  • Intr-o craticioara am pus apa cu sare la foc pentru paste, pe care le-am fiert conform indicatiilor de pe ambalaj, in cazul meu 10 min.

    Separat intr-o tigaie am pus putin ulei si cand acesta s-a incins am pus sosul de ciuperci obtinut in blender, l-am lasat la foc sa dea 2-3 clocote, am adaugat apoi gran cucina, am pus apoi pastele fierte, am amestecat si gata.
  • Am servit pastele decorate cu cateva fire de chivas din recolta proprie din balcon si bucatile de muschiulet caramelizat. Bun, bun, bun si rapid.

    Pofta mare!



Comentarii:

29/09/2013

Bun, chiar foarte bun

(0) (0) Abuz
29/09/2013

FOARTE BUN,

(0) (0) Abuz
27/09/2013

Ceva f.bun, mai deosebit

(0) (0) Abuz
27/09/2013

F bun!

(0) (0) Abuz
27/09/2013

Buonisimo.

(0) (0) Abuz
27/09/2013

Minunat

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Salata de paste - simpla si rapida
Salata de paste - simpla si rapida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ciuperci cu oua
Ciuperci cu oua
12 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Muschi de porc in sos de rosii, picant
Muschi de porc in sos de rosii, picant
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Vopsirea oualor de PasteVopsirea oualor de PasteRomesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii20 de idei de aperitive pentru masa de Paste20 de idei de aperitive pentru masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: