Petitchef

Muschi de porc caramelizat si paste in sos de ciuperci brune

Noroc cu emisiunile astea culinare ca ma mai inspir si eu pentru mancaruri rapide si delicioase.De la Jamie Oliver am invatat printre altele ca atunci cand te grabesti dar totusi vrei sa pui pe masa ceva bun din ingrediente proaspete e bine sa le bagi la blender pentru ca mai apoi se vor gati rapid,iar in cazul carnii sa o tai bucati mai mici.

De aici am plecat si eu cu aceasta reteta si avand un muschi de porc caruia in mod normal ii lua ceva vreme sa se patrunda,l-am taiat bucati de 3-4 cm si l-am gatit

Felul principal
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Muschiuletul l-am taiat bucati de 3-4 cm gosime pe care mai apoi le-am batut putin pentru a le aplatiza, le-am pus intr-un castron si le-am marinat putin cu curry, fulgi de ardei iute si sos teriyaki.

    Pana carnea s-a marinat am spalat si curatat ciupercile, mai apoi le-am pus in blender impreuna cu o lingurita pasta de curry, 2 rosii uscate si usturoiul. Am pus si putina apa clocotita si le-am maruntit bine de tot.
  • Intre timp am pus bucatile de carne pe un gratar (de aragaz) si le-am lasat sa se patrunda la foc mic.

    Cand aproape au fost gata,am turnat peste ele o lingurita de miere pentru a le carameliza frumos si apoi am pus o lingurita de susan.
  • Intr-o craticioara am pus apa cu sare la foc pentru paste, pe care le-am fiert conform indicatiilor de pe ambalaj, in cazul meu 10 min.

    Separat intr-o tigaie am pus putin ulei si cand acesta s-a incins am pus sosul de ciuperci obtinut in blender, l-am lasat la foc sa dea 2-3 clocote, am adaugat apoi gran cucina, am pus apoi pastele fierte, am amestecat si gata.
  • Am servit pastele decorate cu cateva fire de chivas din recolta proprie din balcon si bucatile de muschiulet caramelizat. Bun, bun, bun si rapid.

    Pofta mare!


Întrebări:

Ce este ”gran cucina” ? Rețetele astrea mai sunt citite și de români din România care nu au experiențe culinare prin țări străine...

Răspuns:

Draga mea, Gran Cucina este un produs pe care il gasesti pe TOATE RAFTURILE supermarketurilor din Romania,si este un fel de smantana vegetala pentru gatit doar ca este ceva mai groasa,ca o crema.




Comentarii:

29/09/2013

Bun, chiar foarte bun

(0) (0) Abuz
29/09/2013

FOARTE BUN,

(0) (0) Abuz
27/09/2013

Ceva f.bun, mai deosebit

(0) (0) Abuz
27/09/2013

F bun!

(0) (0) Abuz
27/09/2013

Buonisimo.

(0) (0) Abuz
27/09/2013

Minunat

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
2 porții
28 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paste cu sos si ton
Paste cu sos si ton
3 porții
23 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează