Petitchef

Omleta cu praz

Felul principal
2 porții
10 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
6 oua

2-3 buc praz

100 g ciuperci din conserva

4-5 linguri smantana sare,piper,busuioc,cimbru

o lingura unt

Preparare

  • Prazul curatat ,spalat se taie in felii si se fierbe cateva minute. Ouale se bat bine cu putina sare,piper,cimbru,busuioc si se toarna intr-o tigaie unsa foarte bine cu unt incins.
  • Omleta cand este gata rumenita pe o parte,se ia un platou mai mare decat tigaia care se aseaza deasupra tigaii si se rastoarna omleta pe platou.Apoi, partea nerumenita se rastoarna inapoi in tigaie.
  • Dupa ce este gata se rastoarna pe platou si se orneaza cu feliile de praz .Se toarna deasupra omletei un sos obtinut din smantana,putin unt,ciupercile tocate, patrunjel tocat fin,sare,piper,busuioc,cimbru.Se poate servi si rulata .
  • Sotului meu ii place sa serveasca fara sosul de smantana,asa ca pentru el adaug ciupercile si prazul inainte de a intoarce omleta si astfel va iesi o omletuta aurie si frumos rumenita.

Poze

OMLETA CU PRAZ, poza 1OMLETA CU PRAZ, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Omleta la multicooker philips
Omleta la multicooker philips
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Muffins cu praz
Muffins cu praz
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.2 / 5
Rețetă Fondue de praz
Fondue de praz
4 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Omleta reinterpretata
Omleta reinterpretata
1 porții
15 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Omleta pizza
Omleta pizza
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Omleta cu urda
Omleta cu urda
6 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cine nu stie sa faca o omleta?Cine nu stie sa faca o omleta?Adio si un praz verde!Adio si un praz verde!Frittata sau omleta italianaFrittata sau omleta italiana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: