Petitchef

Legume fierte si trase la tigaie in unt-reteta casei

Felul principal
6 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
2 fire praz

jum.morcov

4 dovlecei micuti

4 cartofi mari

150 g unt

100 ml vin alb

3 linguri ulei de masline

sare,piper,nucsoara,cimbru

Preparare

  • Cartofii se curata de coaja,se spala si se taie felii . Se pun la fiert in apa cu 100 ml vin alb si putina sare. Prazul,dovleceii si morcovul se curata,se spala si se taie fasii subtiri pe lungime.
  • Dupa ce cartofii incep sa fie patrunsi se vor adauga fasiile de praz,dovlecei si de morcov si se fierb impreuna cateva minute, dupa care se vor scurge intr-o strecuratoare.
  • Intre timp se incalzesc intr-o tigaie untul si uleiul de masline.
  • Cand untul este gata topit se adauga pentru cateva minute legumele fierte si racite amestecandu-se doar prin miscarea tigaii pentru a nu se sfarama legumele.
  • Se condimenteaza dupa gust si pot fi servite ca atare sau ca si garnitura la preparate din carne si peste.

Poze

Legume fierte si trase la tigaie in unt-reteta casei, poza 1
Legume fierte si trase la tigaie in unt-reteta casei, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

18/08/2013

E binisor

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Legume cu unt si pesmet
Legume cu unt si pesmet
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Legume la cuptor -foarte gustoase!
Legume la cuptor -foarte gustoase!
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Legume la tigaie
Legume la tigaie
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.