Petitchef

Fondue de praz

Acompaniamente
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor
Cautati o garnitura usoara pentru peste si carne? Fondul nostru de praz gustos este cel mai potrivit. In plus, va fi o buna ocazie si pentru copii de a manca legume :-)

Ingrediente

Numarul de porții: 4
3 fire de praz

1 salota

50 ml de vin alb

100 ml de smantana lichida

unt

sare

piper

Preparare

  • Etapa 1 - Fondue de praz
    Taiati partea ala a prazului, curatati-o bine pentru a indeparta resturile de sol si tocati-o marunt.
  • Etapa 2 - Fondue de praz
    Intr-o tigaie, se topeste putin unt si se prajește salota tocata.
  • Etapa 3 - Fondue de praz
    Se adauga prazul si se caleste la foc mediu. Gatiti timp de 20 de minute, amestecand ocazional.
  • Etapa 4 - Fondue de praz
    Adaugati vinul alb si gatiți timp de 2-3 minute. Apoi adăugati smantana, sarea, piperul si nucsoara rasa.
  • Etapa 5 - Fondue de praz
    Amestecati bine, gatiti timp de 5 minute si luati de pe foc.
  • Etapa 6 - Fondue de praz
    Gata!

Video

YouTube

Observații:

Vinul alb: aici nu este esential, ci doar da aroma felului de mancare. Nu ezitati sa il eliminati daca nu il doriti in reteta dvs.
Salota: o puteti inlocui cu o ceapa.
Nucsoara: aici nu este esentiala.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Adio si un praz verde!Adio si un praz verde!Retete cu ... PrazRetete cu ... Praz

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: