Petitchef

Orez cu legume chinezesti

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
o punga de legume asortate chinezesti(congelate)-muguri de fasole"mungo",


ardei rosii grasi,


ciuperci chinezesti,

lastari de bambus;

unt,

vin alb,

sos de soia, sare,

piper,

orez si vegeta.

Preparare

  • Se pune la topit cam o lingura de unt. Se adauga legumele chinezesti si se amesteca bine de tot, astfel incat toate legumele sa primeasca aroma untului.
  • Se calesc vreo 5 minute in unt, apoi se pun vreo 3 linguri de vin alb.Se fierb pana se evapora vinul. Se adauga sos de soia si se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca bine toate legumele si se mai lasa pe foc vreo 5 minute.
  • Intre timp se pregateste si orezul. In putin unt topit se caleste pana isi schimba culoarea, iar bobul de orez incepe sa pocneasca.
  • Se adauga apa calda, vegeta si piper si se lasa sa fiarba. Cand este de trei sferturi fiert orezul, se opreste focul si se pune capacul. Este o reteta gata in 20 minute.

Poze

OREZ CU LEGUME CHINEZESTI, poza 1
OREZ CU LEGUME CHINEZESTI, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

27/05/2013

***UN GUST EXCELENT...***

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Orez cu legume si ciuperci coapte
Orez cu legume si ciuperci coapte
8 porții
35 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Orez integral cu legume
Orez integral cu legume
4 porții
55 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Orez cantonez
Orez cantonez
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.