Petitchef

Pad thai gung ( taitei de orez cu creveti )

Felul principal
4 porții
5 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
200 g taitei de orez (noodles)

200 g creveti

5 fire ceapa verde

5 catei usturoi

2 baby dovlecei

1 morcov

1 lingura zahar brun

3 linguri sos de soia

3 linguri sos de peste

3 linguri pulpa de tamarind (eu inca nu am gasit)

zeama de la 1 lime

2 oua

1 lingura fulgi de ardei iute

Preparare

  • Este esential sa pregatim totul inainte de a incepe gatitul,care dureaza foarte putin dealtfel.Curatam intai morcovii,ceapa si usturoiul,taiem capetele dovleceilor.Feliem usturoiul si ceapa, taiem pe lung morcovii si dovleceii,apoi taiem fasii lungi si subtiri.

    Pregatim sosul din 1 lingura de zahar brun,zeama de la o lime, 3 linguri de sos de peste si in cazul in care gasiti,tamarindul.Se amesteca toate ingredientele si se pun la fiert pe foc mic pana la topirea zaharului.

    Punem taiteii de orez in apa fierbinte, urmand istructiunile de pe ambalaj, avand grija sa nu ii lasam nici 30 de secunde mai mult decat trebuie.Eu ii las intotdeauna mai putin.

    Incingem wok-ul bine,apoi punem 2 linguri de ulei si dupa cel putin 30 de secunde punem ceapa verde si usturoiul.Cum metoda prepararii este stir fry,vom face totul foarte rapid.Dupa cca 30 secunde adaugam morcovul si dovleceii taiati betisoare.Lasam cca 3 minute,dupa care punem si crevetii.

    Amestecand mereu mai lasam 1-2 minute.Adaugam taiteii, sosul preparat mai inainte si 1/2 – 1 lingurita de fulgi de ardei iute,sau 1 ardei iute tocat marunt.Amestecam usor si impingem totul intr-o parte a wok-ului.Punem in locul liber 1-2 linguri de ulei si spargem 2 oua.Le batem pana se formeaza o omleta “destramata” sa zicem.Amestecam totul repede si luam de pe foc.Adaugam si 1-2 fire de ceapa verde tocate marunt si servim imediat.

    Nu vom pune sare in bucate de data asta, fiindca sosul de peste este sarat si va echilibra de unul singur gustul mancarii.

    Se presara muguri de soia si arahide la care eu am renuntat,fiindca deja incarcasem cu morcov si dovlecel.Data viitoare voi face un Padthai si voi folosi si mugurii de soia, arahidele si sper eu, tamarindul, daca reusesc sa il gasesc.

    In Thailanda se folosesc furculite insa aveam un chef nebun de betisoare (pt cina am gatit chinezeste,deci betisoare x 2) asa ca le-am folosit.


Video sugerat

YouTube

Comentarii (12):

13/11/2013

Excelent!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/05/2015

Cred ca aceasta reteta e foarte sanatoasa, dar mi se pare destul de sofisticata pentru pliurile noastre.

(0) (0) Abuz
22/05/2015

Arata bine

(0) (0) Abuz
05/09/2014

Exceptional de bun

(0) (0) Abuz
27/12/2013

Super,merita facuta

(0) (0) Abuz
23/12/2013

Excelent !

(0) (0) Abuz
23/10/2013

K

(0) (0) Abuz
28/01/2013

Complicată, cu prea multe ingrediente faţă de gustul preparatului! Se pot face reţete mai simple de tăietei de orez cu creveţi şi mai gustoase! Părerea mea.

(0) (0) Abuz
16/01/2013

Super! o sa mai incerc!

(0) (0) Abuz
26/11/2012

SUPER TARE !

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Orez picant cu creveti si sos alb
Orez picant cu creveti si "sos alb"
2 porții
1h15m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Creveti in crusta de cocos cu orez si sparanghel
Creveti in crusta de cocos cu orez si sparanghel
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Creveti crocanti in foaie de placinta
Creveti crocanti in foaie de placinta
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiDe ce sa consumam orez brun?De ce sa consumam orez brun?Cum sa faci taitei de casa!Cum sa faci taitei de casa!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: