Iată o rețetă delicioasă de paste vegetariene cu ricotta și lămâie, unde aciditatea lămâii se îmbină perfect cu textura cremoasă și ușoară a ricottei. Gata în doar 20 de minute, această rețetă nu este doar rapid de preparat, dar poate fi și adaptată gusturilor dvs. adăugând ingrediente precum dovlecel, somon afumat sau creveți. Perfectă pentru un prânz sau o cină rapidă și gustoasă, această rețetă este o opțiune ideală atunci când aveți puțin timp, dar doriți totuși să vă răsfățați cu un fel de mâncare delicat și plin de aromă!
Fierbeți pastele într-o cantitate mare de apă cu sare.
Între timp, topiți un cub de unt într-o tigaie. Adăugați ricotta și câteva linguri de apa din care s-au gătit pastele și amestecați la foc mic.
Adăugați apoi o lingură de suc de lămâie și puțină coajă de lămâie rasă în crema de ricotta. Se amestecă bine și se ia tigaia de pe foc.
Scurgeți pastele al dente (păstrând apa de gătit) și turnați-le în tigaia cu crema de ricotta. Dacă este necesar, adăugați puțină apă de gătit pentru a regla consistența cremei.
Pastele cu ricotta și lămâie sunt gata! Le puteți stropi cu coaja de lămâie rasă și pătrunjel tocat pentru decor.
Ce tip de paste putem folosi? Alegerea este a dvs. :-) Puteți folosi atât paste scurte cât și paste lungi. Încercați cu spaghete, fusilli, rigatoni, linguine sau paccheri de exemplu!
Cât se păstrează pastele ricotta și lămâie? Vă recomandăm să le consumați imediat ce sunt gata. Cu toate acestea, le puteți ține la frigider timp de 24 de ore și le puteți reîncălzi într-o tigaie cu puțină apă pentru a le face din nou cremoase.
Ce ricotta ar trebui să folosim pentru a pregăti pastele? Noi am folosit ricotta de vacă, dar dacă vreți un gust mai intens o poți înlocui cu ricotta de oaie.
Pot folosi parmezan? Da. În multe rețete de paste cu ricotta cu lămâie, parmezanul este folosit pentru a lega. Am preferat să obținem un gust mai blând.
Ce pot adăuga la pastele ricotta cu lămâie? Dovlecel dacă vreți să păstrați preparatul vegetarian sau somon dacă vreți un preparat gustos pe bază de pește!