Petitchef

Penne cu creveti si scoici trase in vin

Felul principal
2 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
200 g penne

250 g creveti si scoici

30 g unt

Jumatate ardei iute

40 ml vin rosu sec

Sucul de la doua lime

O mana rucola

O lingura ulei masline

Sare, piper

Preparare

  • Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg bine si se adauga o lingura de ulei de masline.
  • Se pune o tigaie la incins cu untul si se adauga crevetii si scoicile. Se lasa un minut pana se patrund la foc mediu, apoi se adauga ardeiul taiat marunt.
  • Se mai lasa un minut si se adauga vinul. Se da focul mai tare si se lasa cateva secunde, pana scade putin apoi se adauga sucul de lima.
  • Se mai lasa cateva secunde, se adauga piper si sare si se adauga pastele.
  • Se amesteca bine, apoi se ia de pe foc, se toarna intr-un bol cu tot cu zeama si se adauga rucola.

Poze

Penne cu creveti si scoici trase in vin, poza 1
Penne cu creveti si scoici trase in vin, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

21/08/2013

Buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Penne cu dovleac si fasole
Penne cu dovleac si fasole
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Penne cu ton si masline
Penne cu ton si masline
4 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Stoc de creveti
Stoc de creveti
6 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Penne gratinate
Penne gratinate
6 porții
35 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Cum racim corect o sticla de vinCum racim corect o sticla de vinAsocierea alimentelor cu vin- cateva reguli simpleAsocierea alimentelor cu vin- cateva reguli simple“Orange wine”/Vinul portocaliu – al 4 lea vin“Orange wine”/Vinul portocaliu – al 4 lea vin

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.