Petitchef

Scoici saint jacques cu creveti si alge marine

Felul principal
6 porții
1 oră
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
12 buc de scoici Saint Jacques proaspete

2 cutii de ciuperci champignon intregi

1-2 ceape rosii, medii, taiate julien

3-4 catei de usturoi tocati marunt

1/3 de pachet de alge marine deshidratate

1/2 de cutie mica de smantana de gatit, 32%

50 ml vin alb

2 lamai taiate in cate 6 bucati de fiecare pentru ornat

1/2 lamaie, sucul de la

1 linguri de otet balsamic

1 lingura de ulei de masline

2 linguri de ulei de arahide

1 lingura de sos de soia

50 g de unt

1/3 pachetel de chives tocat marunt pentru ornat-

Preparare

  • In aceasta reteta, trebuie sa fim si rapizi si foarte bine "coordonati"! Pentru ca, trebuie sa le facem pe toate cam in acelasi timp! Vorbesc de etapa gatitului, ca la pregatire, o putem face incet, incet, ca sa le avem pe toate la indemana atunci cand trebuie!Deci sa incepem cu scoicile. Cu un cutit cu lama subtire, ar trebui sa scoatem carnea si braul de icre care le inconjoara destul de usor, din cochilie.
  • Le spalam foarte bine sub jet de apa rece, le curatam de pielitele mai maronii si de impuritatile pe care le contin. Le punem intrun bol si le acoperim cu ghiata, pana cand le vom folosi in prepararea produsului final. Priviti ce culoare splendida au aceste scoici.
  • Punem apa la fiert . Cand apa a dat in clocot, o punem peste algele deshidratate, ca sa capete volum si sa se hidrateze. Daca observati ca sunt "prafuite", mai bine le spalati repede in apa, pentru inlaturarea prafului. Va atrag atentia ca hidratarea algelor duce la marirea de trei oria volumului acestora.
  • Cat timp algele se hidrateaza, curatam crevetii de cap si crusta, scoatem vinisoara de pe spatele ei . Spalam bine si ii punem deoparte, tot asa, cu cateva bucati de gheata peste carnea lor. Acestea fiind pregatite , trecem la ciuperci si la sosul pentru preparat. Ciupercile scoase din conserve, le spalam in apa rece si le taiem in sferturi.
  • Mai pregatim urmatoarele: tocam ceapa, tocam usturoiul, chivesul, taiem lamaia .Intrun bol, punem algele hidratate, punem usturoi tocat marunt, sosul de soia, otetul balsamic si uleiul de masline. Amestecam toata compozitia si am obtinut salata de alge. Asezonam cu sare dupa gust.Acum putem sa spalam foarte bine cochiile de scoici, indepartam resturile de carneramase si de alte impuritati. Le punem si pe acestea deoparte.Scoatem scoicile si le stergem cu un prosop de hartie pentru a le usca. Acelasi lucru facem si cu crevetii.Incingem 3 tigai pe aragaz.Intro tigaie punem o jumatate din unt si incepem sa sotam ceapa. Cand aceasta a capatat o transparenta, adaugam ciupercile taiate. Sotam inca 1 minut. Adaugam putina zeama de lamaie. Amestecam in continuare, "stingem" cu vinul alb sec, dupa care punem smantana de gatit. Lasam pe foc inca 1 minut si adaugam niste chives pentru colorare si aroma.
  • Amestecam circa 1 minut si punem deoparte tigaia cu sosul de ciuperci intrun loc cald.Punem 2 tigai pe foc.Intro tigaie punem o lingura de ulei de arahide , in cealalta punem untul ramas. Cand tigaile s-au incins, punem un pic de usturoi tocat in tigaia cu ulei si prajim 30 de secunde. Acum putem adauga crevetii cruzi in tigaia cu ulei si scoicile in tigaia cu unt.Prajim toate aceste ingrediente pana cand, crevetii s-au colorat in roz pe ambele parti, iar scoicile s-au rumenit bine. Cand crevetii incep sa se schimbe la culoare punem si sosul de soia, pentru a le da o savoare mai mare.
  • Cand toate sunt gata prajite, le scoatem de pe foc si ne ocupam de amenajarea in farfurie a preparatului.In cochiliile spalate, punem bucatile de carne de scoica, iar pe langa ea, presaram ciupercile si sosul facut anterior. Presaram putina verdeata, o fasie de lamaie, firisoare de ceapa . Intrun bol separat punem crevetii prajiti si in alt bol punem salata de alge.

Poze

Scoici Saint Jacques cu creveti si alge marine, poza 1Scoici Saint Jacques cu creveti si alge marine, poza 2Scoici Saint Jacques cu creveti si alge marine, poza 3Scoici Saint Jacques cu creveti si alge marine, poza 4

Întrebări:




Comentarii:

20/05/2020

Praf!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
John_, 20/05/2020

Nimeni nu va prepara aceasta reteta. Total inutila.

(1) (0) Abuz
13/10/2013

Voi gati!

(0) (0) Abuz
23/10/2012

Super !

(0) (0) Abuz
03/06/2012

SUPER!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Scoici picante
Scoici picante
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Scoici in sos de rosii
Scoici in sos de rosii
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Scoici pe gratar
Scoici pe gratar
4 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Risotto cu St Jacques si sofran
Risotto cu St Jacques si sofran
2 porții
50 min
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Hijiki – cele mai versatile alge marineHijiki – cele mai versatile alge marineScoicile Saint Jacques - „Reginele Marilor”Scoicile Saint Jacques - „Reginele Marilor”Algele marine – plante minune!Algele marine – plante minune!Retete cu ... crevetiRetete cu ... creveti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: