Retete cu scoici
de preferat, gatite la abur, eliminand astfel bacteriile retinute prin
procesul de filtrare al apei. Au o carne dulce, suculenta si de culoare
portocalie. Se vand vii, au un ritual de spalare si curatare, iar dupa fierbere midiile bune se vor deschide, iar cele care nu s-au deschis se vor arunca. Midiile sunt excelente gatite la abur, cu usturoi. Pe de alta parte, stridiile se consuma crude, ca delicatesa, dar si fierte, prajite, afumate, murate, la cuptor sau pe gratar. Ceea ce le face sa fie adorate de multa lume este gustul unic si aspectul gelatinos. Retetele clasice cu stridii ar fi Stridii Kilpatrick, Stridii Rockefeller sau stridii pane numite si Po�boys. In materie de scoici, suprematia o detinscoicile Saint Jacques sau scoicile pelerin, remarcate prin forma deevantai, carnea aba si dulce si proprietati nutritive deosebite.

Risotto cu st jacques si sofran

Paste cu scoci saint-jacques, un preparat elegant și rafinat!

Merluciu cu scoici

Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas

St jacques crocante

Ceviche cu scoici la conservă

Scoici in sos de rosii

Spaghete cu carne de scoici

Scoici saint jacques cu creveti si alge marine

Salata de scoici cu legume si maioneza

Scoici picante

Scoici scallop cu sos de unt pe pat de spanac

Scoici cu fidea de orez

Tagliatelle cu creveti si scoici

Penne con cozze e gamberetti( pene cu scoici si creveti)

Penne cu creveti si scoici trase in vin

Paste scoici cu scoici si ciuperci

Paste scoici umplute cu pui si ciuperci

Supa miso cu scoici

Rulada de ou cu mazare si scoici(hotate)

Placinta cu scoici de mare

Scoici pe gratar

Baked mussels in garlic butter sauce
