Petitchef

Pulpe de rata brezate cu pastarnac

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
2 pulpe de rata

sare si piper dupa gust

2 linguri ulei de masline

1/4 lingurita ienibahar pudra

4-5 salote taiate in jumatate pe lung

3-4 pastarnaci mari taiati felii rotunde de aprox 1,5 cm

1 lingurita cimbrisor tocat

1 lingura usturoi tocat

1 foaie de dafin

1/2 cana vin alb

1-2 cani supa de pui

Preparare

  • Se incinge cuptorul la 190 grade Celsius. Picioarele de rata se sterg si se freaca cu sare, piper si ienibahar.
  • Se incing 2 linguri de ulei in tigaie si se prajesc pulpele de rata pe ambele parti, pana cand se rumenesc si se topeste din grasimea de pe pulpe. Nu aveti nevoie de mult ulei in tigaie initial, decat atat cat sa fie tigaia unsa.
  • Se scot pulpele si se dau deoparte. Se amesteca pastarnacul cu salotele, cimbrisorul, usturoiul si foaia de dafin. Se dau cu sare si piper si se toarna deasupra uleiul si grasimea din tigaie. Se amesteca bine si se pune totul in tigaie, aranjandu-se printre legume si pulpele.
  • Se toarna vinul si se pune supa de pui cat sa acopere pulpele mai mult de jumatate, numai pielea sa ramana afara.
  • Se baga in cuptorul incins pentru 1 ora - 1 1/2 ore, pana cand lichidul scade. In cazul in care mai ramane lichid, se poate folosi ca sos.

Poze

Pulpe de rata brezate cu pastarnac, poza 1Pulpe de rata brezate cu pastarnac, poza 2Pulpe de rata brezate cu pastarnac, poza 3





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pulpe de pui moi si dulci cu pastarnac
Pulpe de pui moi si dulci cu pastarnac
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pulpe de pui cu morcovi si cuperci
Pulpe de pui cu morcovi si cuperci
8 porții
1h15m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pulpe crocante la cuptor
Pulpe crocante la cuptor
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Risotto cu st jacques si sofran
Risotto cu st jacques si sofran
2 porții
50 min
Ușor
2.5 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Frigarui de pui cu ardei
Frigarui de pui cu ardei
3 porții
1h10m
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Carnea de rata – intre da si nu?Carnea de rata – intre da si nu?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: