Petitchef

Placinta cu varza

Felul principal
8 porții
30 min
50 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1 varza nu foarte mare ( cca 1,3-1,5 kg)

2 cepe medii

2 linguri paste tomate

150 ml ulei

1 pachet foi placinta

1leg marar

2 foi cimbru

1 lingurita piper boabe


pentru finisare:

1 pahar mic smantana+2 oua + sare

Preparare

  • 1. Lasam varza la desarat cca 2 ore, apoi o tocam fideluta si o stoarcem bine de zeama pe care o lasa;curatam si ceapa si o tocam marunt, dupa care o punem la calit in putin ulei.
    2. Dupa 3-4 minute adaugam si varza si le calim impreuna , la foc mic, amestecand din cand in cand - timp de un sfert de ora. Adaugam apoi si mararul tocat marunt, foile de dafin, piperul boabe si pasta de tomate- diluata in putina apa! Potrivim de sare si acoperim apoi varza cu un capac- lasand-o sa fiarba pana cand toata apa se va evapora.
    3. Foile dintr-un pachet se impart in 3 - sunt 15 foi- deci vom avea de grupari de cate 5; intr-o tava adanca ( tapaeta cu hartie de copt) punem o prima grupare de foi( 5 bucati)- unse intre ele cu ulei, apoi peste ele punem jumatate din varza calita, o intindem uniform, punem a doua grupare de foi - la fel unse intre ele - urmata de cea de-a doua jumatate de varza calita; la final acoperim cu ultima grupare de foi unse intre ele cu ulei, iar deasupra vom unge placintica noastra cu un amestec de smantana+oua+sare.
    4. Inainte de a da acoperi placinta cu smantana o taiem in bucati potrivit de mari- astfel incat sa ne fie mai usor sa o scoatem cand e deja gatita; din loc in loc intepam cu furculita foaile de placinta!
    5. Coacem placinta la foc potrivit, pana cand aceasta capata o culoare rumenie ( cam 3/4 ora).


Comentarii (18):

Ana, 19/12/2018

E gustoasa , o fac !

(0) (0) Abuz
18/12/2018

Sarmale lenese, asa zice fiul meu.

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 18/12/2018

Eu stiam ca placinta cu varza se face cu varza dulce nu cu varza murata pe care chiar daca o lasi la desarat ramane totusi prea acra pentru o placinta si eu nu i-as pune pasta de tomate ca prea seamana cu o mancare de varza acra bagata in foi de placinta.

(1) (0) Abuz
Mia, 05/11/2018

Eu o prefer placintei cu carne sau cu branza. E minunate si nu este pentru persoane care au stomacul sensibil! oricum, nu tin sa aflu ce s-a intamplat dupa ce ati ingurgitat-o si nici ce spun vecinii.

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
nelu_ududec, 30/03/2018

Foarte bună de post !

(0) (0) Abuz
11/03/2015

Cred ca e foarte buna

(0) (0) Abuz
hancutitus, 27/02/2015

Reteta e ft.buna,foile sunt o problema.Din 4 suluri, de firme diferite,doar una a fost perfecta,celelalte 3 erau faramitate.Deasupra,dupa ce le-am dat cu ou, am presarat chimen.susan si cateva seminte de fl.soarelui decojite.SUPER!!!!!!!!....si un butoi de bere......

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
platon_n2013
platon_n2013, 31/01/2015

MINUNAT

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
04/12/2014

Ai pus si ceva seminte deasupra dar tii secret si nu ne spui si noua de care!

Iar tu ala de mai jos, cand tragi basini te gandesti la ma-ta? Fii pe pace! Nu esti terorist, esti analfabet!

(4) (0) Abuz
30/10/2014

Mama ce basini am tras dupa aia..ca s-a ascuns si cainele si era sa ma muste...si vecinii au spus ca ma reclama ca sant terorist

am gătit această rețetă
(3) (3) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Salata indiana de varzaSalata indiana de varza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: