Petitchef

Spanakopita ( placinta cu spanac)

Altele
8 porții
30 min
40 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
8 –10 foi de foietaj,

300 gr.spanac congelat ( pentru spanac proaspat cca 1 kg. ),

4-5 fire de ceapa verde,

150 gr. branza feta ( tare ),

100 gr. mozzarrella ( optional ),

3 oua ( 2 oua pentru umplutura si 1 ou pentru uns deasupra ),

2-3 linguri smantana grasa,

2 linguri marar tocat,

50 ml. ulei de masline,

50 gr.unt,

sare si piper.

Observatie: Pentru ca placinta sa va reuseasca este bine sa folositi adevarata branza tip „Feta” greceasca.

Preparare

  • 1. Puneti ceapa tocata intr-o tigaie la foc mediu cu uleiul, pana sa se inmoaie putin, iar apoi adaugati spanacul decongelat
    2. Adaugati sare si piper dupa gust.
    3. Lasati tigaia pe foc cca15 minute la foc mediu, pentru ca umplutura sa ramana aproape uscata. La sfarsit adaugati mararul taiat marunt.
    4. Separat se rade branza, se adauga smantana si ouale si se amesteca bine.
    5. Cand spanacul s-a racit putin, se amesteca cu branza.
    6. Luati o tava si puneti putin unt in ea ca sa nu se lipeasca coca pe tava.
    7. Ungeti foile cu unt topit si asezati-le una peste alta, astfel incat marginile foilor sa depaseasca tava. Se repeta operatiunea pana cand se suprapun 4-5 foi de foietaj.
    8. Adaugati umplutura de spanac peste foile deja puse si cu ajutorul unei linguri se intinde bine compozitia de spanac, insistand asupra colturilor tavii.
    9. Se repeta operatiunea cu inca un nivel de 4-5 foi de aluat peste umplutura de spanac si nu uitati ca foile sa le ungeti cu unt topi, cu exceptia celei de deasupra. Eu am uns pe deasupra cu ou si am presarat parmesan.
    10. Se pune spanakopita in cuptor la foc mediu 325 grade Fahrenheit pentru cca 40 de minute.

Poze

Spanakopita ( Placinta cu spanac), poza 1Spanakopita ( Placinta cu spanac), poza 2Spanakopita ( Placinta cu spanac), poza 3Spanakopita ( Placinta cu spanac), poza 4Spanakopita ( Placinta cu spanac), poza 5Spanakopita ( Placinta cu spanac), poza 6



Comentarii (50):

14/12/2014

Delicioasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/12/2013

Foarte buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/10/2013

Intr-adevar excelenta; eu am mai adaugat branza si patrunjel tocat si a iesit de fiecare data o bunatate de placinta, foarte apreciata de cei din jur

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/10/2013

Foarte buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/12/2014

Aceasta placinta se face cu foi pentru placinta , nu cu foietaj. La cate grade este cuptorul ? La noi se folosesc gradele Celsius!!!!

(0) (0) Abuz
AliceM
AliceM, 24/12/2014

Delicioasa!!! multumim

(0) (0) Abuz
14/12/2014

F.buna,un deliciu

(0) (0) Abuz
23/04/2014

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
03/04/2014

Spersa fie buna

(0) (0) Abuz
21/03/2014

Este o reteta tentanta,am sa o incerc maine

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Blinele cu spanac
Blinele cu spanac
4 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Spanakopita (placinta de spanac greceasca)
Spanakopita (placinta de spanac greceasca)
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Spanakopita
Spanakopita
5 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta cu spanac
Placinta cu spanac
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: