Petitchef

Spanakopita ( Placinta cu spanac)

Altele
8 porții
30 min
40 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • 1. Puneti ceapa tocata intr-o tigaie la foc mediu cu uleiul, pana sa se inmoaie putin, iar apoi adaugati spanacul decongelat
    2. Adaugati sare si piper dupa gust.
    3. Lasati tigaia pe foc cca15 minute la foc mediu, pentru ca umplutura sa ramana aproape uscata. La sfarsit adaugati mararul taiat marunt.
    4. Separat se rade branza, se adauga smantana si ouale si se amesteca bine.
    5. Cand spanacul s-a racit putin, se amesteca cu branza.
    6. Luati o tava si puneti putin unt in ea ca sa nu se lipeasca coca pe tava.
    7. Ungeti foile cu unt topit si asezati-le una peste alta, astfel incat marginile foilor sa depaseasca tava. Se repeta operatiunea pana cand se suprapun 4-5 foi de foietaj.
    8. Adaugati umplutura de spanac peste foile deja puse si cu ajutorul unei linguri se intinde bine compozitia de spanac, insistand asupra colturilor tavii.
    9. Se repeta operatiunea cu inca un nivel de 4-5 foi de aluat peste umplutura de spanac si nu uitati ca foile sa le ungeti cu unt topi, cu exceptia celei de deasupra. Eu am uns pe deasupra cu ou si am presarat parmesan.
    10. Se pune spanakopita in cuptor la foc mediu 325 grade Fahrenheit pentru cca 40 de minute.


Poze

Spanakopita ( Placinta cu spanac)
Spanakopita ( Placinta cu spanac) - poza 2
Spanakopita ( Placinta cu spanac) - poza 3
Spanakopita ( Placinta cu spanac) - poza 4
Spanakopita ( Placinta cu spanac) - poza 5
Spanakopita ( Placinta cu spanac) - poza 6

Întrebări:




Comentarii (50):

14/12/2014

Delicioasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/12/2013

Foarte buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/10/2013

Intr-adevar excelenta; eu am mai adaugat branza si patrunjel tocat si a iesit de fiecare data o bunatate de placinta, foarte apreciata de cei din jur

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/10/2013

Foarte buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/12/2014

Aceasta placinta se face cu foi pentru placinta , nu cu foietaj. La cate grade este cuptorul ? La noi se folosesc gradele Celsius!!!!

(0) (0) Abuz
AliceM
AliceM, 24/12/2014

Delicioasa!!! multumim

(0) (0) Abuz
14/12/2014

F.buna,un deliciu

(0) (0) Abuz
23/04/2014

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
03/04/2014

Spersa fie buna

(0) (0) Abuz
21/03/2014

Este o reteta tentanta,am sa o incerc maine

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 5

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Merluciu cu spanac in crusta
Merluciu cu spanac in crusta
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
4 porții
3 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Börek, delicatesa turceasca cu spanac
Börek, delicatesa turceasca cu spanac
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii? „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează