Petitchef

Pui cu sos de tarhon si ciuperci champignon

Felul principal
2 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Pieptul de pui, se spala, se sterge cu un prosop de hartie si se taie in doua, fiecare parte a pieptului de pui, devenind astfel portia de carne pentru o persoana.Ciupercile se curata de pielita, se spala si se taie in 4 .
  • Se pune o tigaie pe foc mediu, se incalzeste, se pune jumatate din unt si dupa ce acesta s-a topit si a inceput sa sfaraie, punem ciupercile in tigaie. Se condimenteaza cu sare dupa gust, dar si pentru a ajuta ciupercile sa-si lase mai repede apa.
  • Se pune o tigaie pe foc mediu, se incalzeste, se pune jumatate din unt si dupa ce acesta s-a topit si a inceput sa sfaraie, punem ciupercile in tigaie. Se condimenteaza cu sare dupa gust, dar si pentru a ajuta ciupercile sa-si lase mai repede apa.
  • Daca aveti un capac de sticla, il punem peste tigaia cu ciuperci si lasam la calit (fiert).Intro alta tigaie vom prepara puiul. Punem tigaia pe un foc mediu, turnam uleiul de masline si cand acesta se incinge, punem cateva crengute de tarhon proaspat, pentru aromarea uleiului si cele doua bucati de piept de pui. Prajim 3-4 minute pe fiecare parte pana se rumeneste carnea.In timp ce puiul se prajeste, ciupercile se calesc, facem sosul.
  • Sosul:
    Intro tigaita mica, punem untul ramas si incalzim tigaia pana ce acesta se topeste. Turnam vinul si adaugam sofranul pentru a da acea culoare galbuie sosului. Abia acum, luam cat mai multe frunze de tarhon, fara tulpina, si le adaugam in acest amestec.
  • Lasam sa dea un clocot, dam flacara aragazului mai mica si amestecam foarte bine sosul, pana se mai evapora din vin si sosul scade. Din amestecul de amidon si apa, punem cam 4 lingurite in sos, pentru al face cat mai gros, mai cremos. Amestecam sosul in continuare pana la consistenta dorita. Putem si gusta din cand in cand din el, pentru a vedea daca mai e necesar sa adaugam cateva frunze de tarhon, pentru a da in evidenta aroma si gustul acrisor al acestuia.
  • Revenim la ciupercile care se calesc. Daca doriti o aroma mai deosebita a acestora puneti 2-3 lingurite de sos de soia sweet (dulce) si mai lasati pe foc, amestecand continuu, maxim 30 de secunde. In clipa aceasta ele sunt bune de pus in farfurie.Montajul pe farfurie se face simplu: luam putin sos si "tragem" niste dungulite de la un cap la altul a farfuriei.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Pui cu sos de tarhon si ciuperci champignon, poza 1
Pui cu sos de tarhon si ciuperci champignon, poza 2
Pui cu sos de tarhon si ciuperci champignon, poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu ciuperci in sos de rosii picant
Pui cu ciuperci in sos de rosii picant
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui in sos de lamaie cu salvie si garnitura de ciuperci
Pui in sos de lamaie cu salvie si garnitura de ciuperci
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pui cu ciuperci i ananas în sos dulce-acrior
Pui cu ciuperci i ananas în sos dulce-acrior
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Pui en papillote
Pui en papillote
2 porții
35 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Pui cu taitei (expres)
Pui cu taitei (expres)
1 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: