Petitchef

Pui cu sos italian

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Carnea:

pt fiecare portie:

Preparare

  • Pieptul de pui se spala, se unge cu ulei, se sareaza si se condimenteaza apoi se da o ora la cuptor la foc potrivit spre iute, adaugand un pahar de apa in tava.
  • Sosul italian se prepara astfel: ciupercile se spala si se taia marunt. La fel se procedeaza cu ceapa si usturoiul.
  • Se pun intr-un vas impreuna cu o mana de patrunjel verde tocat si vinul alb, sa fiarba 20 de minute pe foc moale. Este mai bine sa puneti capacul pe tigaie pentru ca vinul scade destul de repede si nu trebuie inlocuit cu apa.
  • Dupa cele 20 de minute de fierbere, se ia de pe foc si se adauga o lingurita de ulei de masline, sare si piper dupa gust .
  • Inainte de a se servi se amesteca o bucatica de unt si putina maioneza pentru a lega sosul.
  • Se foloseste la preparate din carne de pasare sau peste.


Poze

Pui cu sos italian
Pui cu sos italian - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui curry în lapte de cocos
Pui curry în lapte de cocos
3 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pui baschez express la cookeo (multicooker)
Pui baschez express la cookeo (multicooker)
3 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili Panettone sau cozonacul italian Panettone sau cozonacul italian Prosciutto di Parma – produs italian de inalta calitate Prosciutto di Parma – produs italian de inalta calitate

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează