Petitchef

Pui la cuptor

Felul principal
4 porții
10 min
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se curăţă puiul, se spală şi se uscă cu un şerveţel de bucătărie.

    Se încălzeşte cuptorul la 200°C.

    Condimentele se amestecă cu uleiul. Eu folosesc: sare, piper, curry, puţină boia.

    Se masează puiul cu amestecul de ulei şi condimente, atât în exterior, cât şi în interior. Eu pun crenguţa de rozmarin între pielea şi pieptul puiului, pentru a nu se arde (rozmarinul devine amar dacă se arde).

    Brathaenchen (3)

    Se aşează puiul pe suport şi se dă la cuptor pentru cca. o oră. Se verifică totuşi după 45 minute, să nu se ardă. (E mai bine să stea mai mult la temperatură mai mică, decât o jumătate de oră la temperatură mare.)

    Eu servesc puiul la cuptor cu salată.

    Brathaenchen (10)

    Varianta pe sticlă:
    Se ia o sticlă de bere goală, se umple cu apă călduţă. Se aşează puiul condimentat pe sticlă. Se ia o cratiţă lată (mai lată decât puiul, pentru a nu se scurge grăsimea de pe pui în cuptor). Se pune apă la fel de caldă ca în sticlă, în mijlocul cratiţei se pune sticla cu puiul şi se dă la cuptor. Dacă în timpul prăjirii apa scade, se poate adăuga apă, dar doar fierbinte. Dacă se pune apă rece sticla va crăpa.
    Varianta pe cutia de bere:
    Se ia o cutie de bere, de preferinţă una mai lungă şi se goleşte cam un sfert din bere. Se aşează puiul pe cutie. Se ia o cratiţă lată care să încapă în cuptor sau o tavă de cuptor, în care să se scurgă grăsimea. Se pune cutia cu puiul şi se dă la cuptor. Carnea de pui va primi o aromă plăcută de bere. Atenţie la scoaterea puiului din cuptor.

    Varianta în tavă:
    Se poate prăji puiul întreg în tavă astfel: se taie puiul pe lungime pe spate şi se desface. Se aşează puiul cu partea interioară în jos (pielea să fie deasupra). În acest caz timpul de prăjire se va reduce puţin.


Întrebări:




Comentarii (36):

adriana_g2018_1_2
adriana_g2018_1_2, 11/01/2019

Si eu am gatit acasta reteta... o zi buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/03/2015

O.K

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/01/2015

Super buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/12/2013

Buuuuuuuun!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/07/2013

Eu folosesc varianta " pe sticla " de cca 10 ani. Insa trebuie o sticla mai maricica si mai groasa( sticla e bun conducator de caldura si puiul se frige bine si in interior) Folosesc o sticla stil de... sampanie, evident cu etichetele razuite:))

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/03/2015

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
23/01/2015

Excelenta

(0) (0) Abuz
01/11/2014

Fffffffff buna mai ales cu pui de tara

(0) (0) Abuz
13/02/2014

10 puncte super buna

(0) (0) Abuz
08/12/2013

Foarte gustoasa il pregatesc de craciun

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui la cuptor-Petitchef
Pui la cuptor-Petitchef
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu miere si mustar
Pui cu miere si mustar
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Ficatul de pui - alimentul contestat de nutritionisti Ficatul de pui - alimentul contestat de nutritionisti Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.