Aripile se spală, se taie în două și se condimentează cu sare și piper (de preferat proaspăt măcinat). Așezăm bucățile de carne într-un vas termorezistent. Într-un castron amestecăm vinul roșu (de preferat sec) cu apa și uleiul. Usturoiul se curăță și se presează cu lama unui cuțit, cât să se crape un pic. Adăugăm peste aripile de curcan amestecul de vin cu apă și ulei, usturoiul și rozmarinul curățat de pe crenguțe. Presărăm boiaua de ardei peste aripile de curcan. Acoperim vasul termorezistent cu capac și dăm la cuptor pentru o oră. După o oră se scoate capacul și se mai lasă pentru alte 30-40 minute în cuptor, stropind aripile de curcan din 10 în 10 minute cu sosul din tavă, până se rumenesc frumos. Servim cu garnitura preferată. Poftă bună!
180 - 190 grade C, la rumenire se poate chiar 220