Petitchef

Pui thailandez cu legume la cuptor

Felul principal
4 porții
30 min
50 min
Ușor
Pentru ca venit primavara desi…inca nu suntem convinsi de asta am simtit nevoia ca in acest weekend sa mancam ceva legume, ceva proaspat si bun, si cum aveam si muuulta nuca de cocos (de la experienta de weekendul trecut in care am facut laptele de cocos), am zis ca a venit randul sa fac ceva si cu nuca obtinuta din acel proces asa ca am facut un pui thailandez (numele lui vine de la crusta de cocos de pe pui).

Ingrediente

Numarul de porții: 4
Am luat 2 dovlecei,


ciuperci pleurotus,

morcovi (aveam acasa),

si ceva verdeturi pentru salata (ridichi,rosii,castraveti,salata verde,leurda).

Pentru mancarea in sine am avut nevoie de 7-8 pulpe de pui (pot fi si mai putine dar noi suntem 4 si atunci…e nevoie de mai mult) si legumele mentionate mai sus.

Preparare

  • Pentru pui am facut o marinata din sos de soia,curry si chilly,in care s-au si scaldat vreo 1-2 ore.

    Legumele (dovlecei, vanata, morcovi, ciuperci) le-am taiat bucati mai mici, cubulete si morcovul rondele, le-am pus intr-o tava cu putin unt la cuptor, si cam dupa 15-20 minute le-am intors si le-am si asezonat putin cu sos de soia si le-am mai lasat 15 minute in cuptor.

    Pulpele de pui marinate deja le-am dat prin ou si apoi prin amestec de pesmet, cocos si sare si le-am pus pe foc la prajit,le-am lasat doar cateva minute cat sa prinda o cursta frumoasa aurie si apoi le-am pus la cuptor peste legume care intre timp s-au si facut mai mult de jumatate.

    Am lasat totul inca 20-25 minute la cuptor si la final mancarea a fost ceva deosebit cu aroma de primavara. Am insotit aceasta mancare cu o salata din verdeturile cumparate din piata. Merita incercata reteta pt ca e deosebita.

    Pofta mare!
  • Mai multe retete gasiti pe blogul meu http://papabundetot.wordpress.com

Întrebări:




Comentarii (17):

22/07/2015

Nu prea e o reteta tailandeza...

(0) (0) Abuz
21/07/2015

Arata bine apetisante

(0) (0) Abuz
21/07/2015

E buna , dar de ce ii spui thailandeza ?

(0) (0) Abuz
21/07/2015

Nici o legatura cu bucataria thailandeza. In afara de condimente exotice e o mancare banala, de gospodina...

(0) (0) Abuz
wald_alex, 19/10/2014

Thailanda foloseste de obicei alte ingrediente: sos de peste, lapte de cocos... Pare mai degraba o reteta inspirata din bucataria chinezeasca. Poate fi o reteta gustoasa, insa.

(0) (0) Abuz
18/10/2014

F.gustos,

(0) (0) Abuz
26/05/2013

Interesana si accesibila

(0) (0) Abuz
24/05/2013

Miammmmm

(0) (0) Abuz
24/05/2013

Limba cu masline

(0) (0) Abuz
24/05/2013

Mahhh....

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui la cuptor, cu legume si sos curry
Pui la cuptor, cu legume si sos curry
4 porții
45 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Pui la cuptor si legume glazurate cu miere
Pui la cuptor si legume glazurate cu miere
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pui la cuptor cu legume
Pui la cuptor cu legume
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pui en papillote
Pui en papillote
2 porții
35 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei