Petitchef

Pulpe de pui cu vinete, dovlecei si rosii

Felul principal
4 porții
40 min
50 min
Ușor
In vara aceasta am pregatit foarte multe retete cu vinete, iar aceasta este una dintre ele, si vreau sa va spun ca inca mai prepar in diverse combinatii. Va recomand sa faceti acelas lucru, cat mai sunt pe piata, bineinteles daca va plac, pentru ca o sa regretati :).
Reteta este una simpla in combinatie cu dovlecei, rosii si am servit cu paste ( spaghetti in cazul nostru), am facut-o si cu carne de porc, este excelenta.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
6 pulpe de pui (ciocanele)

1 vanata mare

1 dovlecel (200 g)

2 fire ceapa verde

1 capatana de usturoi

1 crenguta cimbru proaspat

4oo gr rosii in suc propriu

sare, piper proaspat rasnit

50 ml ulei masline/ floarea soarelui

100 ml vin alb

patrunjel verde tocat

Preparare

  • Pulpele de pui se curata si se spala.

    Vanata se taie cuburi, se sareaza si se lasa cca 15-20 min, sa iasa amareala din ea, apoi se spala sub apa rece si se scurg bine de apa.

    Dovlecelul se taie cuburi, iar ceapa si usturoiul se taie grob.
  • Se toarna o parte din ulei intr-o tigaie si se incinge, apoi adaugam pulpele condimentate cu sare si piper proaspat rasnit si lasam sa se prajeasca 3-4 minute.

    Apoi scoatem pulpele intr-un vas termorezistent.
  • Turnam restul de ulei in tigaia care s-au prajit pulpele si adaugam ceapa verde.

    Lasam 1 minut apoi adaugam vanata, dovlecelul si usturoiul.

    Lasam sa se caleasca si adaugam rosiile taiate cuburi si sucul.

    Condimentam cu sare, piper ( nu foarte mult) si lasam sa scada.
  • Transferam legumele in vasul cu pulpele, adaugam cimbrul si turnam vinul.

    Acoperim cu hartie de copt si introducem in cuptorul incalzitcca 30 min, apoi fara hartie inca 15 minute.
  • Deasupra se presara patrunjel verde tocat.

    Servim cu paste, piure de cartof sau mamaliguta.

    Pofta buna!!

Poze

Pulpe de pui cu vinete, dovlecei si rosii, poza 1Pulpe de pui cu vinete, dovlecei si rosii, poza 2Pulpe de pui cu vinete, dovlecei si rosii, poza 3Pulpe de pui cu vinete, dovlecei si rosii, poza 4



Comentarii (17):

27/10/2013

Super!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/12/2013

Asa cred Poate e gustoasa

(0) (0) Abuz
26/10/2013

EXCELENT

(0) (0) Abuz
09/10/2013

Comentariul tău:very good

(0) (0) Abuz
06/07/2013

Buuuuuuuuuuuuuun!

(0) (0) Abuz
21/03/2013

Excelenta....!

(1) (0) Abuz
01/03/2013

F. buna. Tocmai am facut-o si a iesit suuuper

(1) (0) Abuz
14/12/2012

Foarte buna reteta! Am facut-o si eu, multumesc!

(1) (0) Abuz
06/11/2012

Super!!

(0) (0) Abuz
06/11/2012

Arata super mmm

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pulpe superioare de pui cu rosii uscate si jumari
Pulpe superioare de pui cu rosii uscate si jumari
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor
Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor
6 porții
2h30m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Pulpe de pui cu miere si ienibahar
Pulpe de pui cu miere si ienibahar
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?10 lucruri interesante despre dovlecei10 lucruri interesante despre dovleceiRetete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minute

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: