Petitchef

Calamar umplut cu legume si sos de lamaie!

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
In functie de marimea calamarilor pot fi doi la o portie sau daca sunt mai mari doar unu la o portie !

1 rosii proaspete (fara coaja)

2 masline

3 unt

4 vinete ( ajunge o vanata potrivit de mare)

5 ardei ( un ardei kapia e suficient)

6 morcovi ( unul potrivit de mare)

7 dovlecei ( un dovlecel)

8 patrunjel ( verde )

9 oregano ( eu am pus uscat )

10 busuioc ( daca este verde ii da o aroma de care te indragostesti! )

11 rosmarin ( verde )

12 smantana lichida

13 un pahar de vin alb demi-sec

14 unt

15 usturoi

16 lamaie ( ajunge una)

17 sare si piper dupa gust

Preparare

  • calamarii ii decongelati , spalati bine si ii puneti la scurs ! taiati legumele cubulete mici ( pentru a incapea mai usor in calamari!
  • Pune-ti o tigaie la incins cu putin ulei la masline , cand simtiti ca va imbie mirosul de ulei incins adaugati legumele insa nu toate o data , prima oara pune-ti morcovii (pentru ca sunt mai tari de esenta si ii ia focul mai greu ) nu ii tine-ti singuri mai mult de un minut in tigaie dupa care adauga-ti vinetelele , dovleceii si ardei iar cand sunt pe jumatate calite se adauga maslinele si rosiile se mai tin un pic apoi adaugati ; oregano , busuios( daca e verde tocat marunt) patrunjel , sare si piper
  • Dupa ce este gata umplutura se iau calamari si se umplu dar nu foarte mult ( sa nu se faca rotunzi ca o sarmala ca nu o sa se prajeasca bine) si le inghide-ti "gura" cu o scobitoare , altfel la prajit o sa iasa umplutura.
  • Se pune la incins o tigaie cu ulei de masline in care o sa prajiti calamarii , ii tine-ti la foc mic ( sa nu sara uleiul pe toti pereti) si ii intoarce-ti mai des sa ii patrunda bine caldura!
  • Cam cand sunt pe gata calamarii intr-o tingaie punem la incins un pic de ulei de masline in care adauga o ramurica de rosmazin si usturoiul ( usturoiul sa fie numai un pic zdrobit )cand sa rumenit un pic usturoiul il luam impreuna cu rosmarinu si adaugam putin unt apoi un pahar de vin alb demi-sec , mai tinem la foc mic inca vreo 3-4 minute ( sa iasa alcoolul caci altfel ni se branzeste smantana) adaugam smanatala lichida si zeama de lamaie sare si piper ( dupa preferinta se mai poate adauja in sos , patrunjel sau marar (verde tocat)
  • Se serveste cald !
  • Pofta buna

Poze

Calamar umplut cu legume si sos de lamaie!, poza 1Calamar umplut cu legume si sos de lamaie!, poza 2Calamar umplut cu legume si sos de lamaie!, poza 3Calamar umplut cu legume si sos de lamaie!, poza 4Calamar umplut cu legume si sos de lamaie!, poza 5Calamar umplut cu legume si sos de lamaie!, poza 6



Comentarii:

10/06/2014

Super reteta , am incercato si eu , e un picut sofisticata dar e foarte gustoasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
ciprianstudio
ciprianstudio, 25/05/2014

Eu am luat calamarii din selgros , la foc ii tineti pana se rumenesc un pic!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/10/2014

Buenoo.....

(0) (0) Abuz
06/10/2014

Mama ei de cratima ...

(0) (0) Abuz
05/01/2014

Interesanta idee,o voi testa cat de curand!

(1) (0) Abuz
06/02/2013

Am facut si eu si sunt super buni

(1) (0) Abuz
23/04/2012

Poate era mai bine sa se spuna si cat timp trebuie tinuti la foc calamarul.

(1) (0) Abuz
23/04/2012

Foarte bun

(1) (0) Abuz
23/04/2012

Cred ca e f.f bun! Voi incerca reteta cu siguranta !

(1) (0) Abuz
23/04/2012

Suna bine, si cred ca o fi si gustos,mai e problema de unde gasim calamari, ca eu am gasit numai inele de calamar. J.V.

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Calamar in sos picant de tomate
Calamar in sos picant de tomate
2 porții
20 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Calamari umpluti
Calamari umpluti
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Calamari umpluti cu pui si legume
Calamari umpluti cu pui si legume
4 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Tian cu legume
Tian cu legume
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratarRatatouille - Un amestec impetuos legumeRatatouille - Un amestec impetuos legume5 legume cu mai putin de 10 calorii5 legume cu mai putin de 10 calorii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: