Petitchef

Calamar umplut cu legume si sos de lamaie!

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
In functie de marimea calamarilor pot fi doi la o portie sau daca sunt mai mari doar unu la o portie !

1 rosii proaspete (fara coaja)

2 masline

3 unt

4 vinete ( ajunge o vanata potrivit de mare)

5 ardei ( un ardei kapia e suficient)

6 morcovi ( unul potrivit de mare)

7 dovlecei ( un dovlecel)

8 patrunjel ( verde )

9 oregano ( eu am pus uscat )

10 busuioc ( daca este verde ii da o aroma de care te indragostesti! )

11 rosmarin ( verde )

12 smantana lichida

13 un pahar de vin alb demi-sec

14 unt

15 usturoi

16 lamaie ( ajunge una)

17 sare si piper dupa gust

Preparare

  • Calamarii ii decongelati , spalati bine si ii puneti la scurs ! taiati legumele cubulete mici ( pentru a incapea mai usor in calamari!
  • Pune-ti o tigaie la incins cu putin ulei la masline , cand simtiti ca va imbie mirosul de ulei incins adaugati legumele insa nu toate o data , prima oara pune-ti morcovii (pentru ca sunt mai tari de esenta si ii ia focul mai greu ) nu ii tine-ti singuri mai mult de un minut in tigaie dupa care adauga-ti vinetelele , dovleceii si ardei iar cand sunt pe jumatate calite se adauga maslinele si rosiile se mai tin un pic apoi adaugati ; oregano , busuios( daca e verde tocat marunt) patrunjel , sare si piper
  • Dupa ce este gata umplutura se iau calamari si se umplu dar nu foarte mult ( sa nu se faca rotunzi ca o sarmala ca nu o sa se prajeasca bine) si le inghide-ti "gura" cu o scobitoare , altfel la prajit o sa iasa umplutura.
  • Se pune la incins o tigaie cu ulei de masline in care o sa prajiti calamarii , ii tine-ti la foc mic ( sa nu sara uleiul pe toti pereti) si ii intoarce-ti mai des sa ii patrunda bine caldura!
  • Cam cand sunt pe gata calamarii intr-o tingaie punem la incins un pic de ulei de masline in care adauga o ramurica de rosmazin si usturoiul ( usturoiul sa fie numai un pic zdrobit )cand sa rumenit un pic usturoiul il luam impreuna cu rosmarinu si adaugam putin unt apoi un pahar de vin alb demi-sec , mai tinem la foc mic inca vreo 3-4 minute ( sa iasa alcoolul caci altfel ni se branzeste smantana) adaugam smanatala lichida si zeama de lamaie sare si piper ( dupa preferinta se mai poate adauja in sos , patrunjel sau marar (verde tocat)
  • Se serveste cald !
  • Pofta buna

Poze

Calamar umplut cu legume si sos de lamaie!, poza 1
Calamar umplut cu legume si sos de lamaie!, poza 2
Calamar umplut cu legume si sos de lamaie!, poza 3
Calamar umplut cu legume si sos de lamaie!, poza 4
Calamar umplut cu legume si sos de lamaie!, poza 5
Calamar umplut cu legume si sos de lamaie!, poza 6

Întrebări:




Comentarii:

10/06/2014

Super reteta , am incercato si eu , e un picut sofisticata dar e foarte gustoasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
ciprianstudio
ciprianstudio, 25/05/2014

Eu am luat calamarii din selgros , la foc ii tineti pana se rumenesc un pic!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/10/2014

Buenoo.....

(0) (0) Abuz
06/10/2014

Mama ei de cratima ...

(0) (0) Abuz
05/01/2014

Interesanta idee,o voi testa cat de curand!

(1) (0) Abuz
06/02/2013

Am facut si eu si sunt super buni

(1) (0) Abuz
23/04/2012

Poate era mai bine sa se spuna si cat timp trebuie tinuti la foc calamarul.

(1) (0) Abuz
23/04/2012

Foarte bun

(1) (0) Abuz
23/04/2012

Cred ca e f.f bun! Voi incerca reteta cu siguranta !

(1) (0) Abuz
23/04/2012

Suna bine, si cred ca o fi si gustos,mai e problema de unde gasim calamari, ca eu am gasit numai inele de calamar. J.V.

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Calamar in sos picant de tomate
Calamar in sos picant de tomate
2 porții
20h13m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Calamar in sos picant de tomate
Calamar in sos picant de tomate
2 porții
20 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Calamari umpluti
Calamari umpluti
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Paste cu sos si ton
Paste cu sos si ton
3 porții
23 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftelute IKEA cu sos
Chiftelute IKEA cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.