Petitchef

Pulpe de pui cu miere si ienibahar

Felul principal
6 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
4 pulpe  de pui

30 g miere

1 lamaie, sucul

2 catei de usturoi, dati prin razatoare

1 lingura de sos de soia

3 linguri de seminte de susan

1 lingurita de cimbru uscat

1 lingurita de ienibahar, macinat

1/2 cana cu faina

1-linguri de unt

1-linguri de ulei

2-3 linguri de vin alb

2-3 linguri de fond de pui-

sare

piper

patrunjel proaspat, pentru ornat

rosii, taiate rondele, pentru servit

Preparare

  • Se spala si se scurg pulpele de pui, apoi se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se foloseste un cutit ascutit pentru a se practica 2-3 taieturi oblice pe fiecare pulpa . Astfel se eficientizeaza marinarea si se micsoreaza timpul de gatit.
  • Separat se combina intr-un castron mierea cu sos de soia, suc de lamaie si usturoi, se sareaza si se pipereaza pulpele de pui, apoi se adauga in castron. Se amesteca bine si se lasa la marinat 45-60 de minute, in frigider. In acest timp se amesteca ocazional.
  • Intre timp se amesteca intr-un castron faina cu sare, piper, ienibahar, cimbru si seminte de susan, iar acest amestec va fi folosit pentru a se da prin el pulpele dupa marinare.
  • Dupa cca 50 minute se scurg pulpele de pui de marinada si se trec prin mixtura de faina, pana se acopera uniform.
  • Se incinge untul intr-o tigaie mare, iar in momentul in care incepe sa sfaraie, se adauga pulpele de pui. Se rumenesc uniform la foc mediu iute, apoi se micsoreaza flacara si se gatesc circa 10 minute, pana ce sunt gata.
  • Se scurge grasimea din tigaie, cat sa ramana doar 1-2 lingurite. Se incinge tigaie si se adauga vinul. Se racaie fundul tigaii, ca sa se adune resturile caramelizate lasate de carne, apoi adaugam marinada , si la final se sareaza si se pipereaza dupa gust .

Poze

PULPE DE PUI CU MIERE SI IENIBAHAR, poza 1PULPE DE PUI CU MIERE SI IENIBAHAR, poza 2




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor
Pulpe de pui cu cartofi si rosii la cuptor
6 porții
2h30m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Pulpe de pui cu bere
Pulpe de pui cu bere
6 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pulpe de pui cu vinete, dovlecei si rosii
Pulpe de pui cu vinete, dovlecei si rosii
4 porții
1h30m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Samosas cu branza de capra si miere
Samosas cu branza de capra si miere
4 porții
38 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă SMOCHINE CU BRANZA DE CAPRA SI MIERE
SMOCHINE CU BRANZA DE CAPRA SI MIERE
4 porții
15 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pui cu salsa de soia si miere
Pui cu salsa de soia si miere
2 porții
2h22m
Foarte ușor
2.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteCat de multa miere putem manca in fiecare zi?Cat de multa miere putem manca in fiecare zi?Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: