Ne scufundăm în rețete tradiționale franțuzești, cu rețeta adevărată de Quiche Lorraine! Pe lângă faptul că este super ușor de făcut, necesită foarte puține ingrediente: cu aluat foitaj crocant și umplutura generoasă din ouă, smântână maturată și bacon, această quiche este o necesitate pentru o masa simpla de care se va bucura întreaga familie! Se coace în cuptor și gata, bucurați-vă :-)
Ce aluat să cumpărați pentru quiche? Pentru o rețetă bună de quiche Lorraine, cel mai bun aluat va fi pâte brisée (aluatul fraged). Îl puteți cumpăra gata făcut din magazin. Varianta „cu unt pur” este cea mai bună alegere ;-) În rest, pentru o quiche Lorraine demnă de un mare bucătar, poți face folosind rețeta noastră foarte ușor de urmat. Vă garantăm că rezultatul va merita ;-)
Ce smântână maturată ar trebui să folosesc pentru a face o Quiche Lorraine? Optează pentru o crème fraîche lichidă care va servi drept liant și va da o textură moale preparatului tău. În general, vândută în cutii de 200 sau 250 ml, aceasta va fi cantitatea perfectă de adăugat la rețetă.
Cu ce poți înlocui baconul? Pentru o variantă mai ușoară, puteți înlocui baconul cu pătrate de șuncă presată. În plus, nu va trebui să o gătiți.
De ce partea de jos a quiche-ului meu nu se gătește? Cuptorul dvs. cu siguranță nu este suficient de fierbinte sau quiche-ul este poziționat incorect în cuptor. Vă recomandăm să gătiți quiche-ul într-un cuptor la 180°C cu căldură rotativă și să îl poziționați în partea de jos a cuptorului. La sfârșitul gătitului, îl puteți aduce până la mijloc pentru a rumeni partea de sus.
De unde știu dacă quiche-ul meu este gătit? Înțepați centrul quiche-ului cu vârful unui cuțit. Dacă iese curat, quiche-ul este gătit!
Cum evit să am apă pe fundul quiche-ului meu? Cel mai bine este să-ți gătești alimentele separat într-o tigaie, astfel încât să-și elibereze apa. Totuși, dacă încă ți-e teamă că în quiche se va scurge de apă, stropește baza cu pesmet sau amidon de porumb, astfel încât acestea să absoarbă excesul de apă în timpul gătirii.
Există brânză în quiche Lorraine? Pentru un efect de gratinare, multora dintre noi ne place să adăugăm brânză rasă deasupra quiche-ului. În schimb, dacă vrei să urmezi rețeta tradiționalului quiche Lorraine, nu te mai gândi nici măcar o secundă să adaugi!
Care sunt variantele de quiche Lorraine? Dacă adăugați brânză (răzuită sau nu) la preparat, veți obține o quiche Vosges. Dacă adaugi ceapă, vei avea un quiche alsaciană.
Ce acompaniament pentru quiche Lorraine? O salata verde sau o salata mixtă va fi perfectă.
Când să mănânci quiche Lorraine? Quiche Lorraine va fi perfect pentru prânz/cină sau pentru a o lua cu tine la un picnic. De asemenea, o poți tăia în bucăți mici și introduce scobitori, apoi o poți prezenta oaspeților tăi la aperitiv.
Care este diferența dintre o quiche și o tartă? Singura diferență dintre o quiche și o tartă este adăugarea a două ingrediente: ouă și smântână (acest amestec se mai numește și „migaine”).
Am dat calificativul Binișor deoarece recomandați ca bază pentru quiche aluat pentru foietaj, când, de fapt, se folosește aluat de tartă (mai jos chiar spuneți că cea mai bună quiche e cea cu bază din aluat fraged; din păcate în magazinele noastre se găsește doar aluat fraged dulce).
Comentarii:
Am dat calificativul Binișor deoarece recomandați ca bază pentru quiche aluat pentru foietaj, când, de fapt, se folosește aluat de tartă (mai jos chiar spuneți că cea mai bună quiche e cea cu bază din aluat fraged; din păcate în magazinele noastre se găsește doar aluat fraged dulce).