Petitchef

Quiche cu sparanghel (Asparagus quiche)

Felul principal
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru umplutura:

Preparare

  • In cuva robotului pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa receAmesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa.
  • Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format. Scoate coca din cuva si inveleste-o in folie de plastic. Pune-o in frigider minim 30 minute. Cand ai scos coca din frigider, incalzeste cuptorul la 190 CPe masa data putin cu faina intinde coca cu sucitorul, pana cand e destul de mare sa acopere tava de tartaPune coca in tava, apasand bine pe curbele de pe margine.
  • Inteapa-i fundul din loc in loc cu o furculita. Pune hartie de copt pe fundul tartei si umple-o cu boabe de fasole. Modul acesta de a coace tarta se numeste "in orb" si se face asa pentru ca fundul tartei sa nu se umfle si sa se deformeze.
  • Coace tarta 15 minute, nu total, la 180 CIn acest timp prepara umplutura: Pune la incalzit putina apa, ca sa oparesti sparanghelul. Taie partea fibroasa a sparanghelului si foloseste-o la altceva .
  • Pastreaza cateva fire mai lungi, ca sa ornezi tarta. Pe restul taie-le bucati de 4-5 cm. Pune-le in apa care fierbe si lasa-le cam 5 minute. Scoate-le si zeama formata o poti folosi la supa. Incalzeste uleiul si prajeste feliile de prosciutto pana cand devin aurii si crocante.
  • Scoate-le din ulei si taie-le bucati mai mici..Bate ouale, apoi amesteca smantana. Potriveste de piper si nucsoaraScoate coaja de tarta din cuptor, si cu grija scoate boabele de fasole si foaia de copt. Pune in ea bucatile de sparanghel si prosciutto. Adauga jumatate din cascaval. Presara putina nucsoara.
  • Toarna amestecul de oua si smantana in care ai amestecat cu o lingura restul de cascaval. Orneaza cu firele de sparanghel ramase intregi.
    Coace tarta in cuptorul incins la 180 C, pentru 30 - 40 minute.Scoate tarta din cuptor si las-o in tava 5 minute. Rastoarna tarta pe un gratar metalic si las-o la racit.


C Cooking with my soul

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Quiche cu morcovi, ardei si rosii
Quiche cu morcovi, ardei si rosii
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Quiche lorraine de casă, rețeta ușoară
Quiche lorraine de casă, rețeta ușoară
8 porții
1 oră
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Quiche cu oua si sunca
Quiche cu oua si sunca
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Quiche cu legume și bacon - nebunia gusturilor
Quiche cu legume și bacon - nebunia gusturilor
4 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Quiche cu branza de capra si spanac
Quiche cu branza de capra si spanac
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Quiche de ardei si chorizo
Quiche de ardei si chorizo
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Sparanghel – colectie de retete Sparanghel – colectie de retete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează