Petitchef

Quiche cu sparanghel (asparagus quiche)

Felul principal
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Pentru crusta

150 g faina

60 g unt

1 lingurita sare

3-4 linguri de apa rece


Pentru umplutura:

un manunchi de sparanghel

5 felii de prosciutto

2 linguri de ulei

3 oua

200 g cascaval nu foarte gras, ras mare

200 ml smantana grasa

1 lingurita nucsoara

1 lingurita piper

Preparare

  • In cuva robotului pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa receAmesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa.
  • Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format. Scoate coca din cuva si inveleste-o in folie de plastic. Pune-o in frigider minim 30 minute. Cand ai scos coca din frigider, incalzeste cuptorul la 190 CPe masa data putin cu faina intinde coca cu sucitorul, pana cand e destul de mare sa acopere tava de tartaPune coca in tava, apasand bine pe curbele de pe margine.
  • Inteapa-i fundul din loc in loc cu o furculita. Pune hartie de copt pe fundul tartei si umple-o cu boabe de fasole. Modul acesta de a coace tarta se numeste "in orb" si se face asa pentru ca fundul tartei sa nu se umfle si sa se deformeze.
  • Coace tarta 15 minute, nu total, la 180 CIn acest timp prepara umplutura: Pune la incalzit putina apa, ca sa oparesti sparanghelul. Taie partea fibroasa a sparanghelului si foloseste-o la altceva .
  • Pastreaza cateva fire mai lungi, ca sa ornezi tarta. Pe restul taie-le bucati de 4-5 cm. Pune-le in apa care fierbe si lasa-le cam 5 minute. Scoate-le si zeama formata o poti folosi la supa. Incalzeste uleiul si prajeste feliile de prosciutto pana cand devin aurii si crocante.
  • Scoate-le din ulei si taie-le bucati mai mici..Bate ouale, apoi amesteca smantana. Potriveste de piper si nucsoaraScoate coaja de tarta din cuptor, si cu grija scoate boabele de fasole si foaia de copt. Pune in ea bucatile de sparanghel si prosciutto. Adauga jumatate din cascaval. Presara putina nucsoara.
  • Toarna amestecul de oua si smantana in care ai amestecat cu o lingura restul de cascaval. Orneaza cu firele de sparanghel ramase intregi.
    Coace tarta in cuptorul incins la 180 C, pentru 30 - 40 minute.Scoate tarta din cuptor si las-o in tava 5 minute. Rastoarna tarta pe un gratar metalic si las-o la racit.
C Cooking with my soul





Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Quiche cu sparanghel
Quiche cu sparanghel
4 porții
1h25m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Quiche de sparanghel
Quiche de sparanghel
6 porții
50 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Quiche lorraine
Quiche lorraine
10 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Quiche cu somon - rapid de facut
Quiche cu somon - rapid de facut
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Quiche cu oua si sunca
Quiche cu oua si sunca
6 porții
1h10m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Quiche cu morcovi, ardei si rosii
Quiche cu morcovi, ardei si rosii
6 porții
1h10m
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Sparanghel – colectie de reteteSparanghel – colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.