Petitchef

Quiche lorraine

Antreuri
10 porții
20 min
40 min
Ușor
Quiche Lorraine sta intre clasici. Este, poate, cea mai cunoscuta tarta frantuzeasca care…s-a nascut in Germania in regatul medieval Lothringen, pe care francezii l-au numit mai tarziu Lorraine.

Ingrediente

Numarul de porții: 10
250 g faina

5 oua

sare

125 g unt rece (de la frigider)

2 linguri apa rece

250 g bacon


100 g branza ementaller (sau cascaval sau guyerre)

250 g smantana (acra)

piper si nucsoara

masline (optional).

Preparare

  • Se incepe cu baconul care se taie cubulete si se pune intr-o tigaie incinsa unde se lasa sa se perajeasca in grasimea proprie. Dupa ce s-a prajit si devinde crocant, se scoate pe un servet de hartie absorbant si in grasimea ramasa se caleste usor si ceapa taiata marunt.
  • Cand este gata si ceapa, se scoate din tigaie si se pune peste baconul crocant.
  • Trecem la aluat si…amestecam faina cu 1 ou, 2-3 linguri apa rece si 125 g unt de la frigider. Inainte de a fi pus in amestec, untul se taie in aschii subtiri cu ajutorul unui cutit. Ok, se amesteca toate ingredientele si se framanta usor aluatul obtinut. Prin usor a se intelege 2-3 minute.
  • e intinde aluatul intr-o tava de tarta si se da la rece pentru cel putin 1 ora. Indicat este sa faceti aluatul de cu seara si restul de quiche sa-l prestati de dimineata.
  • Dupa ce aluatul a stat la rece se baga 10 minute la copt in cuptorul incins si apoi se scoate de la cuptor si i se adauga ingredientele pentru umplutura. la inceput se pune baconul prajit si amestecat cu ceapa calita, apoi crema ce se obtine din amestecarea celor 4 oua ramase cu smantana, sarea, piperul si un praf de nucsoara.
  • Deasupra se rade cascavalul si se pot adauga si cateva masline. Toata minunea asta se da 30 minute la cuptor la temperatura de 180 grade.
    Dupa jumatate de ora se scoate de la cuptor si se face repede sa dispara din fata ochilor si a nasului pana cand se raceste. Se serveste ca atare dar merge de minune cu o salata de rosii.



Comentarii (41):

15/03/2016

Este foarte buna.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/01/2015

Am facut-o fara bacon, mai de post si a iesit foarte gustoasa !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/03/2014

Supert tarta !!!!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
01/02/2014

Super tare !

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
23/10/2013

Delicioasa

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
15/03/2016

Arata super ,sigur ca este la fel de apetisanta,multumesc,va doresc sa aveti bafta incontinuare.

(0) (0) Abuz
02/02/2015

Cred ca e foarte gustoasa. o sa o incerc maine chiar.

(0) (0) Abuz
01/02/2015

EXCELENTA

(0) (0) Abuz
31/01/2015

Beton

(0) (0) Abuz
31/01/2015

Excelent

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Quiche lorraine / alsacienne
Quiche lorraine / alsacienne
2 porții
1h10m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Quiche lorraine (varianta traditionala)
Quiche lorraine (varianta traditionala)
4 porții
45 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Quiche lorraine pufoasa
Quiche lorraine pufoasa
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Quiche cu somon - rapid de facut
Quiche cu somon - rapid de facut
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Quiche cu branza de capra si spanac
Quiche cu branza de capra si spanac
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Quiche cu oua si sunca
Quiche cu oua si sunca
6 porții
1h10m
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: