Petitchef

Sarmalute cu carne de vitel in foi de vita fierte in vin alb

Felul principal
4 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 kg carne vitel

3 cepe

2 legaturi marar

4-5 linguri orez

pasta de tomate

3-4 rosii

sare,piper,condimente

Preparare

  • Frunza de vita se opareste si se foloseste intreaga sau se taie in functie de marimea ei.Se ruleaza cu partea lucioasa in exterior pentru a avea un aspect placut.
  • Carnea tocata se amesteca cu condimente, sare, piper, mararul si ceapa tocata,orezul spalat foarte bine si curatat de impuritati .Se amesteca foarte bine compozitia si se toarna putin ulei si putina apa minerala pentru a deveni pufoasa compozitia.
  • Pe bucata de vita se aseaza putina compozitie si se invelesc cu grija sa nu se desfaca in timpul fierberii.
  • Se aseaza sarmalele in cratita,se adauga feliile de rosii decojite,pasta de tomate.Se toarna vin alb pana sunt acoperite sarmalele.Aceste sarmalute cu carne de vitel sau carne de vita vor iesi extraordinar de fragede si de gustoase fierte in vin.
  • Se lasa sa fiarba la foc mic pana se inmoaie putin,iar apoi se introduce vasul la cuptor pana sunt fierte si rumenite.Daca mai este cazul se mai completeaza cu vin. Se pot servi dupa preferinta cu iaurt sau smantana.

Poze

SARMALUTE CU CARNE DE VITEL IN FOI DE VITA FIERTE IN VIN ALB, poza 1SARMALUTE CU CARNE DE VITEL IN FOI DE VITA FIERTE IN VIN ALB, poza 2SARMALUTE CU CARNE DE VITEL IN FOI DE VITA FIERTE IN VIN ALB, poza 3SARMALUTE CU CARNE DE VITEL IN FOI DE VITA FIERTE IN VIN ALB, poza 4SARMALUTE CU CARNE DE VITEL IN FOI DE VITA FIERTE IN VIN ALB, poza 5SARMALUTE CU CARNE DE VITEL IN FOI DE VITA FIERTE IN VIN ALB, poza 6


Comentarii:

31/03/2014

E delicios, apreciaza nepotii mei.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sarmalute cu carne de porc si vita
Sarmalute cu carne de porc si vita
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Sarmalute in foi de vita cu carne de curcan
Sarmalute in foi de vita cu carne de curcan
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1h8m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2h10m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

De ce sa consumam carne de vita?De ce sa consumam carne de vita?Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteCarnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: