Calim ceapa. Varza murata se clateste putin in apa calduta, apoi se taie in bucati cat mai egale. Orezul se spala in cateva ape.
Se caleste ceapa cateva minute , apoi se adauga si orezul si se mai caleste putin. Se lasa la racit.
Amestecam carnea tocata cu ceapa si orezul calit , potrivim de condimente si rulam sarmalutele.
Pe fundul unei oale, de preferinta mai groasa sa reziste si in cuptor, asezam o mana , doua de varza murata tocata marunt, apoi cateva felii de afumatura sau bucati , apoi un rand de sarmalute.
Punem 1 lingura de bulion, 2 foi de dafin , si continuam cu alte sarmalute, pana cand se termina sarmalutele. Deasupra mai punem varza murata tocata si suc de rosii. , apoi completam cu apa fiarta, cat sa depaseasca 2 degete.
Punem piper boabe si lasam sa fiarba la foc mic 1 ora jumatate , completand din cand in cand cu apa fiarta.
Daca doriti le puteti da la cuptor pentru inca o jumatate de ora. Se presara marar tocat marunt si se servesc inundate de smantana , cu un ardei iute si mamaliguta aburinda.
Comentarii:
Super