Petitchef

Sarmalute cu carne de porc si vita

Felul principal
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Preparare

  • Calim ceapa. Varza murata se clateste putin in apa calduta, apoi se taie in bucati cat mai egale. Orezul se spala in cateva ape.
  • Se caleste ceapa cateva minute , apoi se adauga si orezul si se mai caleste putin. Se lasa la racit.
  • Amestecam carnea tocata cu ceapa si orezul calit , potrivim de condimente si rulam sarmalutele.
  • Pe fundul unei oale, de preferinta mai groasa sa reziste si in cuptor, asezam o mana , doua de varza murata tocata marunt, apoi cateva felii de afumatura sau bucati , apoi un rand de sarmalute.
  • Punem 1 lingura de bulion, 2 foi de dafin , si continuam cu alte sarmalute, pana cand se termina sarmalutele. Deasupra mai punem varza murata tocata si suc de rosii. , apoi completam cu apa fiarta, cat sa depaseasca 2 degete.
  • Punem piper boabe si lasam sa fiarba la foc mic 1 ora jumatate , completand din cand in cand cu apa fiarta.
  • Daca doriti le puteti da la cuptor pentru inca o jumatate de ora. Se presara marar tocat marunt si se servesc inundate de smantana , cu un ardei iute si mamaliguta aburinda.

Poze

Sarmalute cu carne de porc si vita, poza 1
Sarmalute cu carne de porc si vita, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Chiftelute de vita cu parmezan


Comentarii:

16/12/2013

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Sarmalute in foi de vita cu carne de curcan
Sarmalute in foi de vita cu carne de curcan
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Chiftelute de vita cu parmezan
Chiftelute de vita cu parmezan
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.