Petitchef

Sarmalute cu carne de porc si vita

Felul principal
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Calim ceapa. Varza murata se clateste putin in apa calduta, apoi se taie in bucati cat mai egale. Orezul se spala in cateva ape.
  • Se caleste ceapa cateva minute , apoi se adauga si orezul si se mai caleste putin. Se lasa la racit.
  • Amestecam carnea tocata cu ceapa si orezul calit , potrivim de condimente si rulam sarmalutele.
  • Pe fundul unei oale, de preferinta mai groasa sa reziste si in cuptor, asezam o mana , doua de varza murata tocata marunt, apoi cateva felii de afumatura sau bucati , apoi un rand de sarmalute.
  • Punem 1 lingura de bulion, 2 foi de dafin , si continuam cu alte sarmalute, pana cand se termina sarmalutele. Deasupra mai punem varza murata tocata si suc de rosii. , apoi completam cu apa fiarta, cat sa depaseasca 2 degete.
  • Punem piper boabe si lasam sa fiarba la foc mic 1 ora jumatate , completand din cand in cand cu apa fiarta.
  • Daca doriti le puteti da la cuptor pentru inca o jumatate de ora. Se presara marar tocat marunt si se servesc inundate de smantana , cu un ardei iute si mamaliguta aburinda.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Sarmalute cu carne de porc si vita, poza 1
Sarmalute cu carne de porc si vita, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

16/12/2013

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chiftelute de vita cu parmezan
Chiftelute de vita cu parmezan
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Vita Stroganoff - simplu si rapid
Vita Stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1 h 8 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Sarmalute in foi de vita cu carne de curcan
Sarmalute in foi de vita cu carne de curcan
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Sarmalute in foi de vita ( cu carne de curcan)
Sarmalute in foi de vita ( cu carne de curcan)
4 porții
1 h 35 m
Ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat... De ce sa consumam carne de vita? De ce sa consumam carne de vita?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.