Petitchef

Sarmalute in foi de vita cu carne de curcan

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
piept de curcan

verdeata proaspata, ceapa verde, patrunjel


putina paine inmuiata in lapte

sare, piper

ulei de masline

piure de rosii

Preparare

  • Cum v-a zis a folosit verdeata din gradina de la tara. A jumulit cateva fire de ceapa verde si patrunjel tinerel, le-a spalat bine si tocat. Unii care pot mai fin, e nu le a cu tocatul marunt.
  • Pieptul de curcan il dam prin masina de tocata si la urma adaugam si putina paine, vreo 2 felii, inmuiata si bine scursa de lapte. Adaugam orez, o mana buna, verdeata, sare si piper.
  • Amestecam bine. A pus si putin ulei de masline in compozitie, sa nu iasa sarmalele tari. Pentru ca pieptul de curcan nu are pic de grasimica.
  • Le asezam frumusel in oala de lut, turnam apa cat sa le cuprinda si turnam si ceva piure de rosii deasupra sa prinda rotofeele gust bun. Le dam la cuptor la foc mic sa fiarba in tihna.

Poze

Sarmalute in foi de vita cu carne de curcan, poza 1
Sarmalute in foi de vita cu carne de curcan, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Vita Stroganoff - simplu si rapid
Vita Stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1h8m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Chiftelute de vita cu parmezan
Chiftelute de vita cu parmezan
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.