Notifications: Căutare avansată

Somon cu rosii cherry

De AtoZAtoZ
(4.51/5 - 166 voturi)
18 comentarii


  • Somon cu rosii cherry
  • Somon cu rosii cherry, Poza 2
Type:
Felul principal
Numarul de porții:
2 porții
Preparare:
20 min
Gătire:
20 min
Gata în:
40 min
Dificultate:
Ușor

Ingrediente

2 buc. a 150 gr. somon proaspăt, cu piele
250-300 gr. roşii cherry
busuioc proaspăt
2 linguri ulei
1/2 lingură unt
50 ml supă de legume
sare
piper

Preparare

Se curăţă peştele de solzi, se spală şi se uscă cu un şerveţel de bucătărie. În cazul în care sunt oase, acestea se scot.

Se trece uşor cu degetele peste fileul de peşte dinspre cap spre coadă; dacă sunt oase, acestea se vor ridica uşor şi se scot cu o pensetă în direcţia de creştere a muşchiului, în unghi de 45° pentru a nu strica structura cărnii de peşte.

Se sărează peştele pe partea fără piele imediat înainte de prăjire.

Dacă se sărează din timp, sarea va extrage apa din file, iar carnea va rămâne seacă.

Se încălzeşte o tigaie, se pune 1 lingură de ulei şi se pun bucăţile de file la prăjit pe partea cu pielea, la temperatură medie pentru cca. un minut.

Pentru ca pielea să rămână întinsă şi să se prăjească crocant şi uniform se poate aşeza o tigaie peste peşte, ca să apese fileurile, timp de circa un minut.

Se continuă prăjirea la temperatură mică.

Dacă temperatura este prea mare, proteinele din peşte se vor scurge, iar carnea va deveni uscată.

În timpul prăjirii se poate observa pe partea laterală a fileului cum se schimbă culoarea cărnii pe măsură ce se prăjeşte. Când culoarea se schimbă până la 3 sferturi, se întoarce fileul şi se prăjeşte timp de un minut. Peştele e perfect prăjit când carnea se desprinde în straturi şi înăuntru e sticloasă.

Între timp, într-o altă tigaie se pune o lingură de ulei la încălzit, iar apoi se adaugă roşiile cherry. Se prăjesc la temperatură medie. După cam un minut se adaugă 50 ml supă de legume. Când scade supa la jumătate se adaugă untul şi se lasă să se topească şi să lege sosul. Se potriveşte de sare şi piper (atenţie, dacă supa de legume e sărată). Eu adaug în timpul fierberii o crenguţă de busuioc – îi dă sosului un gust foarte bun.

Se aşează roşiile şi sosul pe farfurii şi peştele cu partea cu pielea în sus. Se decorează cu frunze proaspete de busuioc.

Întrebări:



De AtoZAtoZ





Punctează această reţetă:

Comentarii (18):

20/01/2013

Este foarte gustos, doar ca eu il prajesc pe teflon fara sa pun ulei si se face foarte bun, cand este gata ii pune deasupra putin sos de soia...este excelent

(0) (0) Abuz
13/04/2014

Exceptional explicata! Mii de multumiri cu aplauze!

(0) (0) Abuz
03/01/2013

Excelenta reteta si usor de gatit,multumim

(0) (0) Abuz
05/01/2013

Este f. aspectos si foarte bun

(0) (0) Abuz
18/05/2014

Ușor de pregătit și gustos!

(0) (0) Abuz
16/09/2014

F bine explicata. Multumesc.

(0) (0) Abuz
21/06/2012

Am facut si eu e super

(0) (0) Abuz
27/05/2015

Cred ca va fi buna !

(0) (0) Abuz
12/04/2013

Suuuupeeer!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
18/05/2014

F buna reteta.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătateSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale