Petitchef

Somon cu rosii cherry

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
2 buc. a 150 gr. somon proaspăt, cu piele

250-300 gr. roşii cherry

busuioc proaspăt

2 linguri ulei

1/2 lingură unt

50 ml supă de legume

sare

piper

Preparare

  • Se curăţă peştele de solzi, se spală şi se uscă cu un şerveţel de bucătărie. În cazul în care sunt oase, acestea se scot.

    Se trece uşor cu degetele peste fileul de peşte dinspre cap spre coadă; dacă sunt oase, acestea se vor ridica uşor şi se scot cu o pensetă în direcţia de creştere a muşchiului, în unghi de 45° pentru a nu strica structura cărnii de peşte.

    Se sărează peştele pe partea fără piele imediat înainte de prăjire.

    Dacă se sărează din timp, sarea va extrage apa din file, iar carnea va rămâne seacă.

    Se încălzeşte o tigaie, se pune 1 lingură de ulei şi se pun bucăţile de file la prăjit pe partea cu pielea, la temperatură medie pentru cca. un minut.

    Pentru ca pielea să rămână întinsă şi să se prăjească crocant şi uniform se poate aşeza o tigaie peste peşte, ca să apese fileurile, timp de circa un minut.

    Se continuă prăjirea la temperatură mică.

    Dacă temperatura este prea mare, proteinele din peşte se vor scurge, iar carnea va deveni uscată.

    În timpul prăjirii se poate observa pe partea laterală a fileului cum se schimbă culoarea cărnii pe măsură ce se prăjeşte. Când culoarea se schimbă până la 3 sferturi, se întoarce fileul şi se prăjeşte timp de un minut. Peştele e perfect prăjit când carnea se desprinde în straturi şi înăuntru e sticloasă.

    Între timp, într-o altă tigaie se pune o lingură de ulei la încălzit, iar apoi se adaugă roşiile cherry. Se prăjesc la temperatură medie. După cam un minut se adaugă 50 ml supă de legume. Când scade supa la jumătate se adaugă untul şi se lasă să se topească şi să lege sosul. Se potriveşte de sare şi piper (atenţie, dacă supa de legume e sărată). Eu adaug în timpul fierberii o crenguţă de busuioc – îi dă sosului un gust foarte bun.

    Se aşează roşiile şi sosul pe farfurii şi peştele cu partea cu pielea în sus. Se decorează cu frunze proaspete de busuioc.

Poze

Somon cu rosii cherry, poza 1
Somon cu rosii cherry, poza 2

Întrebări:




Comentarii (18):

29/08/2013

Super rafinat

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/05/2015

Cred ca va fi buna !

(0) (0) Abuz
16/09/2014

F bine explicata. Multumesc.

(0) (0) Abuz
19/05/2014

Nul!!!

(0) (0) Abuz
18/05/2014

Ușor de pregătit și gustos!

(0) (0) Abuz
18/05/2014

Excelen

(0) (0) Abuz
18/05/2014

F buna reteta.

(0) (0) Abuz
13/04/2014

Exceptional explicata! Mii de multumiri cu aplauze!

(0) (0) Abuz
21/02/2014

........

(0) (0) Abuz
06/02/2014

Foarte bun

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Somon, cu sos de rodii, rosii uscate si ciuperci
Somon , cu sos de rodii, rosii uscate si ciuperci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Somon in pergament
Somon in pergament
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Somon marinat cu lamaie
Somon marinat cu lamaie
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Somon marinat
Somon marinat
3 porții
10 min
Foarte ușor
3.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătateMon Chérie.... Rosie CherryMon Chérie.... Rosie Cherry5 motive pentru a consuma somon5 motive pentru a consuma somonUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.