Bucătăria mediteraneană este plină de rețete gustoase și colorate, iar astăzi ne îndreptăm spre Grecia pentru a descoperi o nouă specialitate: Spanakopita (te provocăm să pronunți corect numele prima dată)!
Această plăcintă vegetariană cu spanac și feta vă permite să faceți ca întreaga familie să iubească legumele. O combinație perfectă între crocantul aluatului filo și umplutura de spanac/feta, care ne place atât de mult :-)
Tăiați ceapa și rumeniți-o câteva minute într-o tigaie, cu un strop de ulei de măsline.
Adăugați sare, piper și usturoiul tăiat în bucăți mici. Amestecați totul apoi adaugați spanacul. Acoperiți timp de 5 minute.
Scoateți capacul, amestecați totul, apoi acoperiți din nou timp de 5 minute. Dați deoparte.
Într-un castron mare, amestecați ouăle, feta mărunțită, ricotta și puțin piper.
Adăugați spanacul gătit anterior și amestecați totul bine.
Ungeți foile filo cu ulei de măsline înainte de a le pune una peste alta. Lipiți 4 foi împreună, apoi 2 foi împreună.
Asezati cele 4 foi filo unse cu ulei, pe fundul formei, apoi turnati umplutura. Îndoiți marginile foilor spre interior.
Acoperiți forma cu cele două foi filo unse cu ulei și tăiați de jur împrejurul formei. Puneți excesul de foi în formă (pentru a evita risipa). Puneți cercul formei deasupra și introduceți marginile în tavă pentru a sigila plăcinta.
Coaceți 45 de minute la 180°C. Acum, este gata! Adăugați semințe de susan deasupra, dacă doriți.
Comentarii:
F.buna