Petitchef

Tarta cu maroilles

Felul principal
4 porții
10 min
40 min
Foarte ușor
  • Tarta cu Maroilles
  • Tarta cu Maroilles, poza 2
  • Tarta cu Maroilles, poza 3
  • Tarta cu Maroilles, poza 4
  • votează acum
Tarta cu Maroilles
 
Reteta perfecta de facut in seara cand nu ai chef sa gatesti cu adevarat. Marolilles este cunoscuta branza din nordul Frantei; are un miros puternic sub care se ascunde un gust subtil si bogat. Acesta a fost initial o branza de manastire, produsa de catre calugarii din manastirea benedictina Maroilles. Branza Maroilles este un AOC din 1955 si denumire de origine protejata din 1996.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 aluat brisée

220 gr de branza Maroilles

150 ml smantana maturata

1 galbenus

sare

piper

Materiale

forma de tarta 28 cm

Preparare

  • Etapa 1 - Tarta cu MaroillesAsezati aluatul brisée intr-o tava unsa cu unt. Taiati felii din branza Maroilles dar nu prea groase si le aranjati-le peste aluat.
  • Etapa 2 - Tarta cu MaroillesSe amesteca smantana cu galbenusul, sare si piper.
  • Etapa 3 - Tarta cu MaroillesSe toarna acest amestec peste branza.
  • Etapa 4 - Tarta cu MaroillesCoaceti 40 minute la 180°C.
  • Etapa 5 - Tarta cu MaroillesGata!

Video

YouTube




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTarta cu fructe - rasfat dulce de varaTarta cu fructe - rasfat dulce de varaZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: